Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Šešlija: Zahvaljujući novom objektu i ulaganjima postignuti dobri rezultati

13 Septembar 2024
3 min.
Šešlija: Zahvaljujući novom objektu i ulaganjima postignuti dobri rezultati

Direktor Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija rekao je da su zahvaljujući novom objektu i ulaganjima u tu zdravstvenu ustanovu postignuti reprezentativni rezultati.

Šešlija je na Drugom simpozijumu Društva doktora medicine Republike Srpske u Istočnom Sarajevu rekao da je za tu ustanovu velika čast i zadovoljstvo da na jednom mjestu okupi eminentne stručnjaka iz različitih oblasti medicine, kako iz Republike Srpske, tako i šire.

On je zahvalio Društvu što je u organizaciji Drugog simpozijuma doktora medicine učestvuje Bolnica “Srbija” koja stalno radi na kontinuiranoj edukacije za sve zaposlene.

Šešlija je na simpozijumu prezentovao rad Bolnice “Srbija” u proteklih pet godina, kada su zahvaljujući Vladi Republike Srpske i predsjedniku Miloradu Dodiku uselili u nove prostore.

“Dobili smo novi objekat, opremljen najsavrmenijim opremom najpoznatijih evropskih proizvođača, urađen po svim tada i u tom periodu, a i sada najvećim standardima koji su u medicini do tada poznati. Da u tom momentu to nije urađeno, sigurno bi rezultat bio da se ugasi bolnica”, rekao je Šešlija.

On je naglasio da se zahvaljujući novom objektu i novim ulaganjima u bolnicu, došlo do izuzetnih rezultata koje može s ponosom predstaviti čitavoj Republici.

Šešlija je rekao da sada u Bolnici “Srbija” pružaju znatno veći broj usluga nego što je to rađeno ranije i počeli su da vraćaju povrijenje pacijenata u ovu zdravstvenu ustanovu, što je bio primaran cilj.

On je naglasio da su ulaganjima i ozbiljnošću sa kojom radi Ministarstvo zdravlja Republike Srpske i predsjednik Dodik došli do toga da postižu zadovoljavajuće rezultate za sve stanovnike Republike.

Šešlija je rekao da se, uprkos tome što se nalazi u blizini Sarajeva, gdje postoje tri velike zdravstvene ustanove, zbog čega je teško zadržati kadar, u Bolnici “Srbija” uspjeli da očuvaju rad i održe šest dežurnih doktora 24 časa, da značajno povećaju broj usluga, kako ambulantnih pregleda tako i broj hospitalizacija.

Prema njegovim riječima, sada pružaju blizu 70 odsto usluga tercijalnog nivoa koje pruža samo klinički centar, a i usluge u nekim disciplinama kao što su urologija i otorina, pružaju Bolnica “Srbija” i Klinički centar Banjaluka.

“Tokom ove godine uspjeli smo pružiti i usluge ortopedske protetike, protetike kuka i koljena. Do sada je u ovoj godini urađeno blizu 100 takvih operacija, što mislim da su značajni rezultati za kompletnu našu regiju”, istakao je Šešlija.

On je podsjetio da je u posljednjih sedam do osam godina u penziju otišlo 15 do 20 doktora, a dvadesetak je otišlo u druge ustanove, ali su uz sve to uspjeli da organizuju posao na zadovoljavajući način, da raspišu i 43 nove specializacije i pošalju sedam doktora na subspecializaciju.

“Na taj način postavili smo garant opstanka ustanove u narednim godinama na području Istočnog Sarajeva na zadovoljstvo svih pacijenata naše regije”, poručio je Šešlija.

On je dodao da su u Bolnici “Srbija” uspjeli da riješe i problem odlaska tehničara na način da su zaposlili sve učenike koji su bili voljni poslije završetka srednje škole da počnu raditi u Bolnici i oni se kao pripravnici obučavaju za specifična odjeljenja gdje su najpotrebniji.

Izaslanik predsjednika Republike Srpske Ljubiša Ćosić otvorio je danas u Istočnom Sarajevu drugi simpozijum Društva doktora medicine Republike Srpske na kojem učestvuju eminentni stručnjaci iz različitih oblasti medicine. 

SRNA

Povezani članci

Potvrđena optužnica zbog krađe televizora

Osnovni sud u Sokocu potvrdio je optužnicu protiv Luke Jovanovića zbog krađe televizora iz automobila koji je bio parkiran u opštini Istočna Ilidža, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu. Optužnica tereti Jovanovića da je u martu prošle godine, oko 1.00 čas iza ponoći, nasilno otvorio vrata na kediju, vlasništvo lica čiji su […]

Popust na višednevne i sezonske ski-karte do 1. oktobra

Počela je pretprodaja onlajn ski-karata za zimsku sezonu na Jahorini, a do 1. oktobra za skijaše je spreman i popust od 15 odsto na višednevne i sezonske ski-karte. U susret novoj zimskoj sezoni, Olimpijski centar “Jahorina” je objavio da je u toku izgradnja novog ski-lifta tipa “sidro” na izlaznoj stanici šestosjeda “Trnovo”, izgradnja novih ski-staza, […]