Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

SIPA uhapsila muškarca sa Interpolove potjernice

16 Januar 2024
1 min.
SIPA uhapsila muškarca sa Interpolove potjernice

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su na području Sarajeva, po međunarodnoj Interpolovoj potjernici, uhapsili muškarca čiji identitet nije saopšten.

Kako je saopšteno, Međunarodnu potjernicu raspisao je NCB Interpol Srbije s ciljem hapšenja i izručenja Srbiji radi krivičnog gonjenja za ilegalni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi u pokušaju.

“Na osnovu operativnih saznanja, pripadnici SIPA – operativni tim ‘Fast’, locirali su to lice na području Sarajeva nakon čega je uhapšeno i privedeno u prostorije SIPA. Hapšenje je realizovano na osnovu međunarodne saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije”, naveli su iz SIPA.

Nezavisne

Povezani članci

Košarac:Dan formiranja Skupštine srpskog naroda uvrstiti u kalendar važnih datuma

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministar Staša Košarac rekao je da podržava inicijativu Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” da se 24. oktobar uvrsti u kalendar obilježavanja važnih datuma Srpske, s obzirom na to da je tog datuma formirana Skupština srpskoga naroda. Košarac je napomenuo da je Skupština srpskog naroda od dana formiranja na adekvatan, ustavan i civilizovan način […]

Goganović: Neću podržati zahtjev CIK-a da Oružane snage distribuišu izborni materijal

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je za Srnu da u skladu sa funkcijom koju obavlja neće podržati zahtjev Centralne izborne komisije /CIK/ upućen Ministarstvu odbrane da svojim vozilima distribuišu izborni materijal za predstojeće lokalne izbore u BiH. “Ne podržavam ideju da Ministarstvo odbrane i Oružane snage budu uključeni u izborni proces, […]