Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Sokolac: Sve spremno za lokalne izbore, pravo glasa ima 10.431 birač

02 Oktobar 2024
1 min.
Sokolac: Sve spremno za lokalne izbore, pravo glasa ima 10.431 birač

Opštinska izborna komisija /OIK/ Sokolac spremna je za lokalne izbore 6. oktobra na kojima će 10.431 birač moći da glasa na 20 biračkih mjesta, potvrdio je Srni predsjednik OIK-a Dragan Bašević.

Bašević je pojasnio da će birači moći da se izjasne na 18 redovnih biračkih mjesta, na jednom za nepotvrđene glasačke listiće i glasače u odsustvu i putem mobilnog tima.

On je rekao da danas u OIK stiže osjetljivi izborni materijal iz Centralne izborne komisije BiH, koji će sutra biti razvrstan po biračkim mjestima, a u subotu će u pratnji policije biti distribuiran na sva biračka mjesta.

Bašević je istakao da su svi birački odbori formirani, te imenovani njihovi predsjednici i zamjenici, članovi biračkih odbora i njihovi zamjenici.

“U OIK Sokolac do ovog momenta nije pristigla nijedna žalba, niti prigovor. Sve je spremno za početak izbornog procesa. Sve se radi u skladu za Izbornim zakonom i podzakonskim aktima”, izjavio je Bašević.

SRNA

Povezani članci

Višković uvjeren u pobjedu Škipine

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković izjavio je danas da je uvjeren u izbornu pobjedu kandidata ove stranke Damjana Škipine za načelnika opštine Pale, a kandidatu DEMOS-a za ovu funkciju Dejanu Kojiću poručio da, iako robuje pozicijama i funkcijama, neće postati prvi čovjek Pala – jer to ne žele građani. Višković je rekao da dosadašnji tok kampanje […]

Vlada Srbije pomoći će opštini Pale

Vlada Srbije pomoći će opštini Pale u realizaciji planiranih projekata, od kojih se posebno ističe izgradnja fiskulturne sale kod Osnovne škole “Pale”, dogovoreno je na sastanku narodnog poslanika Damjana Škipine, načelnika ove lokalne zajednice Boška Jugovića sa ministrom Srbije za javna ulaganja Darkom Glišićem. Poslanik u Narodnoj skuštini Republike Srpske Damjan Škipina zahvalio je Glišiću, […]