Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Spojena dva košarkaška kluba, predloženo osnivanje sportskog društva

17 Septembar 2024
3 min.
Spojena dva košarkaška kluba, predloženo osnivanje sportskog društva

Predsjednici košarkaških klubova “Jahorina” Nedeljko Elek i “Partizan” Bogdan Stanojević potisali su večeras ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji, čime je 80 djece spojeno u jedan klub, a predloženo je i da se formira sportsko društvo u koje bi ušlo više klubova iz različitih sportova.


Elek je rekao da je ovo važan dan jer je želja da se napravi jedan od najboljih i najorganizovanijih klubova ne samo u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, nego i šire.

On je naglasio da tog rada nema bez omladinskih kategorija i zahvalio Stanojeviću koji je 15 godina na Palama imao svoju školu košarke.

“Važno je da naša djeca imaju koristi od ovoga što rade naši sportski klubovi. Pozivam sve ostale sportske klubove da urade ovo na isti način i da njeguju domaće igrače i da rade sa našom djecom”, izjavio je Elek na konferenciji za novinare.

On je dodao da će KK “Jahorina” za dvije godine igrati ABA ligu.

Elek je pozvao Fudbalski klub “Romanija” sa Pala da uradi isto ovako s obzirom da su dobili oko 400.000 KM iz budžeta opštine, nemaju ostvaren rezultat, a naplaćuju djeci članarinu.

On je predložio da se formira sportsko društvo u koje bi ušli svi sportski klubovi sa ovog područja.

Prema njegovim riječima, tu bi spadali košarkaši, fudbaleri, skijaši, obojkaši, kako bi se napravila ozbiljna organizacija koja bi brojala 1.500 članova, aktivnih sportista.

Elek je naveo da bi se tako mogli obratiti u Vladu Republike Srpske, resorna ministarstva, jer bi bili ozbiljan faktor, a ovako su svi oslonjeni na opštinske budžete i svi prave svoje male interese.

On je izrazio nadu da će se opštinsko rukovodstvo, sadašnji i budući načelnik odazvati ovoj inicijativi kako bi Pale imale prvo sportsko društvo u Republici Srpskoj i postale grad sporta, a ne grad kladionica.

Stanojević je rekao da je Košarkaškom klubu “Partizan” Pale cilj bio da okupi što veći broj djece, te da saradnja sa Košarkaškim klubom “Jahorina” potiče odavno.

On je naveo da se dolaskom Eleka na čelo KK “Jahorina” pokazala ozbiljna ambicija i briga za budućnost košarke na ovom području, a samim tim i za sudbinu djece koja se bave ovim sportom.

“To smo i prepoznali i 80 djece koji su do sada trenirali u KK `Partizan` prelaze u KK `Jahorina` i sigurno će dobiti bolje uslove i pažnju nego što smo mi mogli obezbijediti. Mi smo kao jedan mali klub živjeli na bazi samofinansiranja od članarina”, naveo je Stanojević.

On je dodao da će se potpisivanjem ugovora o tehničko-poslovnoj saradnji stvoriti ozbiljan put da djeca sa Pala pronađu svoje košarkaško mjesto i ostvare svoje košarkaške ciljeve.

Navijačkom udruženju “Grobari” u sportskoj dvorani “Peki” večeras je podijeljeno 10 sezonskih ulaznica za sezonu 2024/25. Košarkaškog kluba “Partizan” iz Beograda.

SRNA

Povezani članci

Kuzmić: Na turniru na Jahorini predstavnici više od 20 zemalja

Na Jahorini će 21. i 22. septembra biti održan e-sport turnir, na kojem će uestvovati predstavnici više od 20 zemalja. Predsjednik e-sport federacije BiH Goran Kuzmić rekao je da će “Nejšn kup baj il” /Nations Cup by EAL/ koji će se održati pod pokroviteljstvom Kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika okupiti takmičare iz Poljska, Srbije, […]

Јuventus i Aston Vila bolji od Zvezdinih rivala, Јildiz dva puta za istoriju

Fudbaleri Јuventusa savladali su PSV rezultatom 3:1 na startu novog formata Lige šampiona. Istovremeno, Aston Vila je u Bernu savladala Јang Bojs 3:0. PSV i Јang Bojs biće ove sezone rivali Crvenoj zvezdi u elitnom takmičenju. Mladi 19-godišnji Turčin Kenan Јildiz ušao je u istoriju kao strijelac prvog gola u novoj Ligi šampiona, a ujedno […]