Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Stevandić: Opštine koje graniče sa FBiH treba da imaju poseban status

22 Septembar 2024
2 min.
Stevandić: Opštine koje graniče sa FBiH treba da imaju poseban status

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je večeras u Istočnoj Ilidži da sve opštine Republike Srpske koje graniče sa Federacijom BiH /FBiH/ treba da dobiju poseban status.

“To bi trebalo regulisati, kako u okviru grada Istočno Sarajevo, tako i odlukama Vlade Republike Srpske. U skladu sa tim ćemo se ponašati u budućnosti i truditi da opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo dobiju poseban status”, poručio je Stevandić.

Nosilac liste za odbornike Zoran Trapara rekao je da je Opštinski odbor Ujedinjene Srpske Istočna Ilidža ušao spreman u izbornu trku, te da im je cilj da imaju dva odbornika u Skupštini opštine.

“Što se tiče Opštinskog odbora Istočna Ilidža, nismo potpisali koalicioni sporazum ni sa jednom strankom, a odluku o podršci kandidatu za načelnika donijećemo krajem mjeseca”, naveo je Trapara i dodao da ovaj odbor podržava kandidata SNSD-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubišu Ćosića, jer smatraju da je u proteklom mandatu uspješno vodio ovaj grad.

Predizborna tribina Ujedinjene Srpske održana je i u Rogatici gdje je Stevandić naglasio da su male sredine važne za ovu političku partiju.

Tribini u Rogatici prisustvovao je i kandidat SNSD-a za načelnika opštine Ninoslav Prelić, koga je Ujedinjena Srpska podržala.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Šmit lažni visoki predstavnik i to su shvatili i u Sarajevu (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su i u Sarajevu shvatili da je Kristijan Šmit lažni visoki predstavnik, te upitao kako se Šmit može pojaviti u Sudu u Strazburu, a ne može pred Sudom BiH. “Jedino iz toga svega je dobro što su ovi dole u Sarajevu, koliko vidim, shvatili da se radi […]

Jarke boje “Septembarskog bazara” u Foči privukle brojne posjetioce

“Septembarski bazar” na Trgu kralja Petra u Foči jarkim bojama i bogatom ponudom plodova jeseni, poljoprivrednih prerađevina i tradicionalnih rukotvorina privukao je velik broj građana. Svježe i osušeno voće i povrće, ajvar, sokovi, džemovi, šumski plodovi, borovnica i čajevi sa Zelengore, pleteni i vezeni odjevni predmeti, umjetničke slike dio su raznovrsne ponude izlagača sa područja […]