Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Stiglo upozorenje: Oprez zbog novih padavina

08 Oktobar 2024
2 min.
Stiglo upozorenje: Oprez zbog novih padavina

Agencija za vodno područje rijeke Save obavještava nadležne službe i stanovništvo na područjima koja su bila zahvaćena bujičnim poplavama na dodatni oprez, pošto se nove padavine očekuju tokom noći i mogu imati uticaj na pokrenuta klizišta.

S obzirom da su najavljene nove padavine tokom noći sa utorka na srijedu na vodnom području Jadranskog mora, određene količine očekuju se i u gornjim dijelovima slivova Une, Vrbasa, Bosne i Drine, naveli su iz Agencije.

Padavine će obuhvatiti gornje dijelove slivova Une i Bosne, odnosno područja koja su proteklog vikenda bila zahvaćena vanrednim hidrološkim stanjem.

Prognozirane količine padavina su manje u odnosu na one koje su prouzrokavale poplave, navodi se u saopštenju.

Iz Agencije su ukazali da modeli za rano upozorenje od poplava prognoziraju blagi porast vodostaja na pojedinim hidrološkim stanicama, tako da se očekuje normalno hidrološko stanje na cijelom vodnom području rijeke Save.

-Na rijeci Savi bilježi se stabilizacija vodostaja, koja je trajati narednih nekoliko dana što je uzrokovano oticanjem vode sa cjelokupnog sliva – ističe se u saopštenju i dodaje da vodostaji neće dostići vrijednosti pri kojima počinje redovna odbrana od poplava na području odžačke i srednje Posavine.

Trenutno se bilježi opadanje vodostaja na svim hidrološkim stanicama na vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH.

U slučaju značajnije promjene vremenskih uslova, Agencija za vodno područje rijeke Save izdaće obavještenje o prognozi vanrednog hidrološkog stanja.

SRNA

Povezani članci

Radovan Karadžić odvezen u bolnicu bez ikakvog objašnjenja

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji služi zatvorsku kaznu u nehumanim uslovima u Velikoj Bitaniji, odvezen je u bolnicu bez ikakvog objašnjenja i prava da se javi porodici, rekla je Srni njegova kćerka Sonja Karadžić Jovičević i upozorila da u Britaniji prave alibi i čine nešto izuzetno sumnjivo. Ona je istakla da je Karadžić […]

Matić: Istorijska pobjeda SNSD-a

Politikolog Filip Matić rekao je Srni da je SNSD ostvario istorijsku pobjedu na lokalnim izborima, te istakao da su plodovi rada donijeli glasove političkim strankama. “Ovo je istorijska pobjeda SNSD-a, a uprkos tome što nisu dobili mjesto gradonačelnika Banjaluke imaju skupštinsku većinu”, rekao je Matić. On je istakao da je evidentno da je Vlada Republike […]