Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Sutra nestabilno sa kišom, moguća pojava grada

01 Maj 2024
1 min.
Sutra nestabilno sa kišom, moguća pojava grada

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje nestabilno vrijeme sa kišom u većini predjela, a ponegdje je moguć grad.


Ujutro i prije podne na jugu će biti oblačno uz povremenu kišu, a u ostalim predjelima suvo i sa sunčanim periodima. Od sredine dana kiša i pljuskovi sa grmljavinom premještaće se od juga ka sjeveru i istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Ponegdje će biti i lokalnih nepogoda uz jače pljuskove i moguću pojavu grada.

Duvaće slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar.

Jutarnja temperatura vazduha od devet do 15, u višim predjelima od sedam, a dnevna od 17 na jugozapadu do 26 na sjeveru, u višim predjelima od 13 stepeni Celzijusovih.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz pojavu pljuskova i grmljavine.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica osam, Gacko i Mrakovica 14, Banjaluka i Kalinovik 16, Kneževo i Čemerno 17, Han Pijesak i Neum 18, Ribnik i Sokolac 19, Bileća, Doboj, Trebinje i Sarajevo 20, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Prijedor, Srbac i Srebrenica 21, Višegrad, Rudo i Mostar 22, Foča 24 i Bijeljina 25 Celzijusovih stepeni.

SRNA

Povezani članci

Ovo su lideri po broju neplaćenih saobraćajnih kazni

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), objavila je najnovije podatke, ažurirane 3. maja ove godine, o deset najvećih dužnika u BiH po pitanju neplaćenih novčanih kazni za saobraćajne prekršaje. Vozač iz Sarajeva, prema najnovijim podacima na ime neplaćenih kazni duguje 210.024 KM, piše „Dnevni avaz“. Na drugom mjestu je vozač iz Maglaja […]

Kolovozi mokri, magla u kotlinama

Zbog nestabilnih vremenskih uslova, mokrih i klizavih kolovoza, magle ili niske oblačnosti po kotlinama, te povaćane opasnosti od odrona na dionicama u usjecima, neophodna je maksimalno oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske. Dodatan oprez iz AMS savjetuju na putevima na kojima su u toku radovi, […]