Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Sutra pljuskovi i jak do olujni vjetar na cijeloj teritoriji Srpske

08 Septembar 2024
1 min.
Sutra pljuskovi i jak do olujni vjetar na cijeloj teritoriji Srpske

U Republici Srpskoj sutra se očekuje nagla promjena vremena uz pljuskove sa grmljavinom, jak do olujni južni vjetar i obilnije padavine ponegdje, upozorili su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Moguće su i lokalne nepogode uz jače pljuskove sa grmljavinom i pojava grada.

Prva kišna zona će rano ujutru donijeti jače padavine u Hercegovinu i na krajnji sjeverozapad, a tokom popodneva će se premještati od zapada ka istoku.

Obilnije padavine očekuju se u Hercegovini i to 40 do 80 litara kiše po metru kvadratnom, kao i na sjeverozapadu od 20 do 40 litara po metru kvadratnom.

U ostalim predjelima padavina će biti znatno manje, a najmanje kiše će pasti u Semberiji.

Duvaće jak do olujni jugo. Udari vjetra biće od 50 do 70 kilometara na čas, na planinama na zapadu ponegdje jači od 80 kilometara na čas, a na krajnjem sjeveru duž rijeke Save slabiji oko 40-50 kilometara na čas.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Nisam neprijatelj Zapadu, već samo borac za slobodu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da nije neprijatelj Zapadu, niti bilo kome, već samo borac za slobodu i ne dozvolja da se donose odluke loše po Srpsku. Dodik je ponovio da Srpska nema plan za secesiju, ali da nije spremna ni da uruši svoj dejtonski položaj ni za kakvo pitanje ili evropsko kretanje. […]

Rođeno po 13 dječaka i djevojčica

 U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 26 beba, 13 djevojčica i 13 dječaka, rečeno je Srni u porodilištima. Jedanaest beba rođeno je u Banjaluci, po pet u Zvorniku i Gradišci, tri u Doboju, a po jedna u Bijeljini i Istočnom Sarajevu. U Banjaluci je rođeno sedam djevojčica i četiri dječaka, u Zvorniku […]