Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Istočnoj Ilidži potpisan sporazum o saradnji SNSD-a, DNS-a, SRS-a, DEMOS-a i US

03 Oktobar 2024
3 min.
U Istočnoj Ilidži potpisan sporazum o saradnji SNSD-a, DNS-a, SRS-a, DEMOS-a i US

Opštinski odbori SNSD-a, DNS-a, SRS-a, DEMOS-a i Ujedinjene Srpske /US/ potpisali su danas u Istočnoj Ilidži sporazum kojim je definisana saradnja u postizbornom periodu i izražena podrška kandidaturi Miroslava Vujičića /SNSD/ za načenika ove opštine.

Sporazum su potpisali predsjednici opštinskih odbora SNSD-a Miroslav Vujičić, DNS-a Željko Lubura, SRS-a Vanja Ruduljić, DEMOS-a Obrad Kovač i Ujedinjene Srpske Zoran Trapara definisana je saradnja ovih partija i u predizbornom periodu.

Vujičić je novinarima rekao da je siguran da će partije koje su potpisale sporazum dati podršku njegovoj kandidaturi, izrazio uvjerenje da će nakon izbora preuzeti upravljanje opštinom Istočna Ilidža, čime će nakon 30 godina konačno krenuti razvoj ove opštine.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika LJubiša Ćosić izjavio je da Istočna Ilidža treba promjene koje dolaze okupljanjem političkih partija koje predstavljaju veći dio građana te opštine.

“Treba reći da Istočna Ilidža u infrastrukturnom smislu, te u smislu podrške projektima definitivno ne pruža podršku kao lokalne zajednice, poput Istočnog Novog Sarajeva i Pala. Zadovoljan sam što ćemo na nivou grada praviti stabilnu većinu, što je u interesu svih šest opština u sastavu Istočno Sarajevo i građana bez obzira kojoj političkoj partiji pripadaju”, rekao je Ćosić.

Nosilac liste SNSD-a za opštinu Istočna Ilidža Staša Košarac rekao je da Republika Srpska na niovu BiH ima koaliciju koja čuva Srpsku i koja je definisana na patriotskim, nacionalnim osnovama politike predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Imamo koalicioni kapacitet koji čuva ustavnu poziciju Republike Srpske i naše procjene su govorile kada je u pitanju grad Istočno Sarajevo da jedina lokalna zajednica koja ne prati takvu odgovornu politiku upravo Istočna Ilidža”, rekao je Košarac.

On je istakao da su se današnjim potpisivanjem sporazuma, ove stranke opredijelile da pruže konstruktivan dopinos u jačanju političke i nacionalne linije odbrane u Istočnom Sarajevu.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izrazio je zadovoljstvo što je ozvaničena koalicija za Istočnu Ilidžu, te naglasio da pruža punu podršku kandidatu SNSD-a Miroslavu Vujičiću za načenika opštine.

“Nadam se da od 7. oktobra dolazi novo, napredno vrijeme za Istočnu Ilidžu, jer ova lokalna zajednica ne zaslužuje položaj u kojem se trenutno nalazi. Istočna Ilidža zaslužuje položaj napredne gradske opštine jer je centar Istočnog Sarajeva, zbog čega taj položaj treba da ima i u gradu, ali i u samoj Republici Srpskoj”, smatra Nešić.

Predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Zoran Trapara je istakao da ova stranka potpisivanjem sporazuma podržala kandidate SNSD-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva LJubišu Ćosića i Vujičića za načelnika Istočne Ilidže.

Predsjednik Opštinskog odbora DEMOS-a Obrad Kovač rekao je da ova stranka Potpisivanjem sporazuma pruža maksimalnu podršku kandidatu SNSD-a Vujičiću za načelnika Istočne Ilidže.

“Smatramo da je politika SNSD-a i njihovog kandidata Vujičića potpuno u skladu sa našim stavovima, zbog čega smatram da ćemo 7. oktobra da slavimo njegovu pobjedu koja je najbolji izbor za Istočnu Ilidžu”, istakao je Kovač.

Predsjednik Opštinskog odbora SRS Vanja Ruduljić istakla je da će ova stranka podržati kandidata SNSD-a Vujičića za načelnika, izrazivši uvjerenje da će 7. oktobra biti proslavljena njegova pobjeda.

“Vrijeme da se stane u kraj privatizovanju opštine i da pravi ljudi preuzmu stvar u svoje ruke”, navela je Ruduljićeva.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Željko Lubura izrazio je uvjerenje da će kandidat SNSD-a Vujičić na izborima da odnese apsolutnu pobjedu.

SRNA

Povezani članci

Besplatni mamografski pregledi u Trnovu 12.oktobra

Dom zdravlja Trnovo i Udruženje žena oboljelih i liječenih od karcinoma dojke i reproduktivnih organa “FeminIS” organizovaće 12. oktobra besplatne mamografske preglede za 50 žena. Osim mamografskih pregleda, predviđeno je i besplatno mjerenje nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska, objavljeno je na sajtu opštine Trnovo. Pregledi su namijenjeni prvenstveno zdravim ženama starijim od 40 […]

Kompanikja “Mraz” donirala 1.500 uniformi za radnike Bolnice “Srbija”

Kompanija “Mraz” donirala je danas 1.500 uniformi sa mantilima za zdravstvene radnike Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu. Direktor ove bolnice Nebojša Šešlija rekao je da je ovo velika donacija za ustanovu, koja će sigurno vrijediti i poslužiti u naredne dvije do tri godine, saopšteno je iz Bolnice “Srbija”. “Posebnu zahvalnost dugujemo vlasniku kompanije `Mraz` Mladenu […]