Ravna planina banerRavna planina baner

Region

U prisustvu Vučića i Dodika ozvaničen početak izgradnje nacionalnog stadiona

01 Maj 2024
1 min.
U prisustvu Vučića i Dodika ozvaničen početak izgradnje nacionalnog stadiona

U Surčinu je simboličnno ozvaničen početak izgradnje nacionalnog stadiona u prisustvu predsjednik Srbije i Republike Srpske Aleksandra Vučića i Milorada Dodika.

Početak izgradnje ovog sportskog objekta simbolično je ozvaničen postavljanjem lopte sa potpisima legendarnih igrača, te Vučića i Dodika, u temelje stadiona, koji će biti jedan od tri najljepša u Evropi.

Loptu su potpisali i predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan DŽajić, kineski ambasador u Beogradu Li Ming, te ministri finansija i sporta Srbije Siniša Mali i Zoran Gajić.

Nacionalni stadion bi trebalo da bude završen do 1. decembra 2026. godine, a dogovoreno je da se finale Lige Evrope igra na njemu 2028. godine.

O nazivu stadiona, kako je rečeno, odlučivaće građani.

Ceremoniji su prisustvovali, između ostalih, ministri u Vladi Srbije i selektor fudbalske reprezentacije Srbija Dragan Stojković.

Vučić i Dodik prethodno su obišli pripremne radove na izgradnji kompleksa “Ekspo 2027”.

SRNA

Povezani članci

Priština obaviještena da nije ispunila uslove za Savjet Evrope: ZSO se ne može porediti sa Srpskom

Priština nije ispunila uslove međunarodne zajednice za članstvo u Savjetu Evrope, pošto nije napravljen nijedan korak ka formiranju Zajednice srpskih opština /ZSO/, poručile su Francuska, Njemačka i Italija u pismu upućenom premijeru samoproglašenog Kosova Aljbinu Kurtiju. Pismo Pariza, Berlina i Rima odgovor je na pismo koje je Kurti ranije poslao, a u kojem je naveo […]

Vučić: Nemam poruku za Crnu Goru, ne vidim smisao rezolucije o Srebrenici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je na otvaranju Samita lidera Zapadnog Balkana u Kotoru da nema nikavu poruku za Crnu Goru u odnosu na usvajanje rezolucije o Srebrenici, ali da ne vidi smisao rezolucije. Nemam poruku, to je njihova stvar. Oni donose odluku kako će da se postave o tim pitanjima. Mi znamo kakva je […]