Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

U Rogatici narednog vikenda Regionalna izložba i sajam

11 Septembar 2024
1 min.
U Rogatici narednog vikenda Regionalna izložba i sajam

Tradicionalna Regionalna poljoprivredna izložba i sajam “Rogatica 2024” biće održana za vikend, najavljeno je iz Organizacionog odbora.

Prema programu 58. Regionalne poljoprivredne izložbe i sajma, manifestacija će početi u subotu, 14. septembra, ocjenjivanjem skorup-kajmaka, a potom će u zgradi opštine Rogatica biti održana stručna predavanja iz oblasti poljoprivrede.

U nedjelju, 15. septembra, na izložbenom prostoru Lužnica u 10.00 časova biće svečano otvoreni izložba i sajam, na kome će rasna grla, krompir, kajmak i druge proizvode izložiti poljoprivrednici sa Gornjodrinske i Sarajevsko-romanijske regije.

Na sajmu u Rogatici biće izlagan i skorup-kajmak, uz obezbijeđenu potvrdu o zdravstvenom stanju pošiljke, te krompir sjemenski visokorodnih sorti, koji su proizveli registrovani proizvođača sjemena, kao i merkantilni krompir robnih proizvođača.

Biće izloženi i tradicionalni domaći proizvodi, od mlijeka, voća, povrća, do pčelarskih proizvoda, proizvoda domaće kuhinje i kućne radinosti i rukotvorina ovog kraja.

Organizator i pokrovitelj Regionalne poljoprivredne izložbe i sajma je opština Rogatica, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

SRNA

Povezani članci

U Rogaticu uloženo gotovo 20 miliona KM i osam miliona KM od IRB-a

U opštinu Rogatica je prema različitim osnovama uloženo više od 19,6 miliona KM od decembra 2018. godine, plus 8,2 milion KM putem kredita Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, podaci su Vlade Srpske. Ulaganja iz budžetskih sredstava sa pozicije javne investicije iznose ukupno 1.200.000 KM, i to 2018. godini 200.000 KM, od čega 100.000 KM za rekonstrukciju […]

Dodik: Nisam neprijatelj Zapadu, već samo borac za slobodu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da nije neprijatelj Zapadu, niti bilo kome, već samo borac za slobodu i ne dozvolja da se donose odluke loše po Srpsku. Dodik je ponovio da Srpska nema plan za secesiju, ali da nije spremna ni da uruši svoj dejtonski položaj ni za kakvo pitanje ili evropsko kretanje. […]