Ravna planina banerRavna planina baner

Region

U Skupštini Srbije nastavak rasprave o izboru nove Vlade

02 Maj 2024
1 min.
U Skupštini Srbije nastavak rasprave o izboru nove Vlade

U Skupštini Srbije biće nastavljena rasprava o izboru nove Vlade. Mandatar za sastav Vlade Miloš Vučević rekao je tokom prethodne rasprave da će Srbija pomagati Republici Srpskoj, štititi i voljeti kao niko drugi, svidjelo se to, kaže, nekome u međunarodnoj zajednici ili ne.

Vučević je istakao da Srbiji niko ne može da zabrani da voli Republiku Srpsku, ni da nametne krivicu i stigmu genocidnog naroda, niti će ikada više Drina, kako je istakao, biti rijeka na kojoj se uspostavlja embargo Srba protiv Srba.

Naglasio je da je BiH zemlja tri konstitutivna naroda, među kojima je i srpski i da njen integritet Srbija poštuje i da ga nikada nije dovela u pitanje, niti će to činiti.

Vučević je rekao da duboko vjeruje da je istorijski dogovor Srba i Bošnjaka moguć.

RTRS

Povezani članci

Vučić: Nemam poruku za Crnu Goru, ne vidim smisao rezolucije o Srebrenici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je na otvaranju Samita lidera Zapadnog Balkana u Kotoru da nema nikavu poruku za Crnu Goru u odnosu na usvajanje rezolucije o Srebrenici, ali da ne vidi smisao rezolucije. Nemam poruku, to je njihova stvar. Oni donose odluku kako će da se postave o tim pitanjima. Mi znamo kakva je […]

Danilović: Rezolucijom žele ugasiti Srpsku i nametnuti unitarnu BiH

Siguran sam da je cilj rezolucije o Srebrenici dekompozicija, odnosno pokušaj da se Republika Srpska ugasi, da se dođe do unitarne BiH, reko je Goran Danilović, predsjednik crnogorske političke stranke Ujedinjena Crna Gora za RTRS. – Znamo da nas je sve to prije 30 godina dovelo do krvavog rata. Nažalost, veliki koji odlučuju o našim […]