Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U zoo vrtu “VrhCapra” u Vrhprači rođena prva lama (FOTO)

10 Juli 2024
1 min.
U zoo vrtu “VrhCapra” u Vrhprači rođena prva lama (FOTO)

U zoo vrtu “VrhCapra” u Vrhprači, nedaleko od Pala, nedavno je rođena prva lama, koja je brzo postala omiljena među posjetiocima koji sa oduševljenjem dolaze da je vide i saznaju više o njemom životu i navikama.

Iz zoo vrta „VrhCapra“, koji je poznat po svojoj posvećenosti edukaciji i brizi o životinjama, navode da je dolazak lame još jedan korak ka obogaćivanju sadržaja koji se nudi mališanima.

“Briga o životinjama je ključna za naš rad, a lama će sigurno postati simbol naše posvećenosti očuvanju i dobrobiti životinja”, rekli su iz ovog Zoo vrta i naveli da je rođenje lame sjajan primjer uspjeha ovakvog pristupa.

Vjeruju da će njeno prisustvo inspirisati mlađe generacije da razviju ljubav i poštovanje prema životinjama i prirodi.

“Kroz ovakve događaje, VrhCapra nastavlja da podstiče svijest o važnosti brige o životinjama i edukaciji djece, stvarajući mjesto gdje se svako može povezati sa prirodom na poseban način”, navodi se u saopštenju.

Povezani članci

U nedelju osveštanje spomen-obilježja za 97 Ravnogoraca

Na planini Kopito u opštini Sokolac u nedjelju, 20. oktobra, biće osveštano spomen-obilježje za 97 Ravnogoraca poginulih u oktobru 1943. godine, najavili su iz Ravnogorskog pokreta Otadžbine Srpske. Organizatori su istakli da ne žele da se zaboravi događaj kada je 97 pripadnika Cerskog četničkog korpusa, Azbukovačke brigade poginulo u sukobu sa partizanskim jedinica u selu […]

Ćosić: Demografska statistika pokazuje pozitivan migracioni saldo

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izrazio je zadovoljstvo podacima iz nedavno objavljenog biltena “Demografska statistika” Zavoda za statistiku Republike Srpske, jer potvrđuju da se ovaj grad razvija u modernu lokalnu zajednicu u kojoj ljudi žele da rade i žive. Gradonačelnik je na svom zvaničnom profilu na društvenoj mreži “Fejsbuk” ukazao da je, prema podacima Zavoda […]