Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Učenici iz Trnova posjetili Dom za starija lica u Istočnom Sarajevu (FOTO)

01 Oktobar 2024
3 min.
Učenici iz Trnova posjetili Dom za starija lica u Istočnom Sarajevu (FOTO)

Povodom 1. oktobra, Međunarodnog dana starijih osoba, stanare Doma za starija lica Istočno Sarajevo posjetili su učenici Osnovne škole “Sveti Sava” iz Trnova koji su ujedino i članovi sekcije Crvenog krsta.

Dom je posjetilo 10 učenika od šestog do devetog razreda koji su sa osobljem Doma učestvovali u raznim aktivnostima.

Lana Stojanović rekla je da je ponosna što je imala priliku da posjeti Dom za starija lica u Istočnom Sarajevu i na simboličan način pomogne korisnicima.

“Danas je Međunarodni dan starijih osoba i mi smo se potrudili da im što više uljepšamo ovaj dan. Radili smo u vešeraju, pomagali smo u kuhinji, pričali smo sa korisnicima Doma i čitali im knjige i časopise”, rekla je Stojanovićeva.

Ivan Golijanin rekao je da je veoma značajno pomagati starijim osobama i pozvao svoje vršnjake da to češće rade.

“Kroz ovu posjetu i druženje sa starim licima naučili smo da treba više da cjenimo prvenstveno svoje bake i deke, ali i ostale stare osobe”, rekao je Golijanin.

Posjeta Domu za starija lica samo je jedna od aktivnosti koju sprovodi Osnovna škola “Sveti Sava” u okviru prijekta volonterizma.

Pedagog ove škole Vladimir Milić naglasio je da je cilj današnje posjete provomisanje volontiranja među mlađim građanima ove lokalne zajednice.

“Mi kao obrazovna ustanova treba što više da promovišemo volonterske aktivnosti. To će pomoći da kao ljudi budemo empatičniji i da svoje slobodno vrijeme preusmjerimo tamo je gdje je potrebno. Djeca su u prethodnom periodu obilazila i stare i iznemogle osobe i pomagali im u kućnim poslovima”, rekao je Milić.

Psiholog u Domu za starija lica Istočno Sarajevo Danijela Radovanović rekla je posjeta osnovaca iz Trnova veoma značajna kako upravi tako i samim korisnicima.

“Danas se malo pažnje posvećuje svemu, ne samo starijim ljudima i zato je ova posjeta bitna i vrijedna hvale. Naša ustanova uvijek je otvorena za posjete humanog karaktera. Djeca su danas pokazala da su zaista empatična i da imaju razumijevanja za starije ljude”, naglasila je Radovanovićeva.

Korisnici Doma sa oduševljenjem su dočekali osnovce i naglasili da im posjeta veoma znači jer na ovaj način stiču utisak da nisu zaboravljeni.

Povezani članci

Vlada dala saglasnost za izgradnju gondole Pale – Jahorina

Generalni direktor “Sarajevo-gasa” i predsjednik NO OC “Jahorina” juče je gostovao na gradskoj televiziji gdje je govorio o podršci Vlade Republike Srpske za razvoj Pala. Elek je pokazao dokument koji je odbrila Vlade Republike Srpske za izgradnju godnole Pale – Jahorina i otkrio da je to idejni projekat prvog predsjednika Republike Srpske. Govorio je i […]

Škipina poklonio šahovsku tablu i najavio besplatne preglede za penzionere i subvencije za banjsko liječenje

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Pale Damjan Škipina poklonio je svojim najstarijim sugrađanima šahovsku tablu, koja je iscrtana na paljanskom šetalištu, i šahovske figure, izrazivši na taj način mali znak pažnje i poštovanja prema najstarijoj populaciji. “To je moj skromni doprinos našim penzionerima sa željom da budu zdravi i svoje penzionerske dane provode na našem […]