Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Usvojen izvještaj o radu načelnika opštine Pale

30 April 2024
1 min.
Usvojen izvještaj o radu načelnika opštine Pale

Odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su danas izvještaj o radu načelnika i opštinske uprave za prošlu godinu, te odluku o uključivanju u trezorski sistem poslovanja Doma zdravlja “Stana Tomić”.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je svim odbornicima koji su podržali njegov rad i pozvao na sabornost kada je riječ o interesima ove lokalne zajednice i Republike Srpske.

Kada je u pitanju prelazak Doma zdravlja “Stana Tomić” na trezorski sistem poslovanje odnosno na budžet opštine, Jugović je rekao da ova zdravstvena ustanova posluje pozitivno.

“Lokalna zajednica će imati obavezu da prati njeno poslovanje”, rekao je Jugović i dodao da je obaveza direktora i svih zaposlenih da ne prave bespotrebne troškove.

On je naveo da je zahvaljujući dobrom poslovanju i predanosti svih zaposlenih u Domu zdravlja “Stana Tomić” kupljen novi rendgen aparat, obezbijeđeno vozilo hitne pomoći putem projekta Ambasade Japana u BiH, zatim nabavljen ultrazvuk i druga oprema.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Stefan Stajčić zahvalio se odbornicima na konstruktivnim prijedlozima.

On dodaje da su odbornici usvojili i određen broj inicijativa za izmjene regulacionih planova na području Jahorine.

SRNA

Povezani članci

Sutra akcija “Očistimo Jahorinu zajedno”

Olimpijski centar “Jahorina” u saradnji sa opštinom Pale organizovaće sutra akciju “Očistimo Jahorinu zajedno”, s ciljem očuvanja prirodnih ljepota, čistoće planinskog područja i podizanja ekološke svijesti građana i posjetilaca. Akcija će početi u 9.00 časova, a konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljeni planovi za buduće aktivnosti s ciljem očuvanja prirodne ljepote Jahorine predviđena […]

Višković: Srpska ima najbolji privredni ambijent u regionu

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da Srpska trenutno ima najbolji privredni ambijent u regionu, što nije njegova ocjena, već kredibilnih izvora. Višković je ukazao da se to ogleda u činjenici da Srpska danas ima najniže zbirne poreske stope i cijenu električne energije, te veliko učešće lokalnih zajednica u kreiranju poslovnog ambijenta. Premijer […]