Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Večeras premijera dokumentarnog filma”Priča ponosnog puka” 

19 April 2024
1 min.
Večeras premijera dokumentarnog filma”Priča ponosnog puka” 

U Kulturom centru Istočno Novo Sarajevo danas će premijereno biti prikazan dokumentarni film “Priča ponosnog puka” koji govori o jednoj od elitnih jedinica Vojske Republike Srpske /VRS/.


Film govori o 65. zaštitnom motorizovanom puku Glavnog štaba VRS, odnosno o njegovom ratnom putu, a predstavlja svjedočenje direktnih aktera i učesnika Odbrambeno-otadžbinskog rata i sukoba na prostoru bivše zajedničke države, istakli su iz Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

Dio filma obuhvata priču o stvaranju puka 1990. godine i ratnom putu koji je prošao do 1992. godine i tragičnih dešavanja u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Reditelj filma je Slobodan Simojlović, producent Snježan Lalović, koji su i autori scenarija.

Film će premijerno biti prikazan od 20.00 časova u Istočnom Novom Sarajevu, a projekcije će ubrzo imati i u Beogradu i Banjaluci.

SRNA

Povezani članci

Nikol Kidman dobila nagradu za životno djelo

Glumica Nikol Kidman dobila je nagradu za životno djelo Američkog filmskog instututa (AFI), čime je postala prva australijska glumica kojoj je dodijeljena ta nagrada. “Pivilegija je snimati filmove”, rekla je Kidman na ceremoniji dodjele nagrada, prenosi Tanjug pisanje BBC-ija. Glumici filma “Mulen Ruž”, prestižnu nagradu uručila je koleginica i trostruka oskarovka Meril Strip. Ostale zvijezde […]

Rambo Amadeus ima novu pjesmu (VIDEO)

​Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, ima novu pjesmu koja nosi naziv “Show Business”. Za potrebe ove numere napravljen je i spot, koji sadrži kadrove iz filmova “Metropolis” (1927.) i “Godzila” (1958.) “U ovoj epohi, koju trenutno živimo, šou biznis je ušao u sve pore društva. Ni biznis, ni politika, ni zdravstvo, ni obrazovanje, ništa […]