Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Verena Cerovina uhapšena zbog pomaganja članu Škaljarskog klana

03 Oktobar 2024
2 min.
Verena Cerovina uhapšena zbog pomaganja članu Škaljarskog klana

Ognjen Odović iz Sokoca i pjevačica Verena Cerovina uhapšeni su zbog skrivanja poznatog krimnalca Ognjena Orašanina zvanog Oras, potvrđeno je Glasu Srpske.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navodeći inicijale, saopšteno je sa su oni uhapšeni juče.

Naveli su da su akciju hapšenja izveli službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Istočno Sarajevo

– Slobode su lišeni O.O. sa Sokoca i V.C. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani krimina i krivična djela pomaganje počiniocu krivičnog djela- stoji u saopštenju.

Dodali su da su prilikom lišenja slobode od lica su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

– Navedena lica se sumnjiče da su krivično djelo izvršila pružanjem pomoći u sakrivanju O.O. iz Sokoca, za kojim je bila raspisana potjernica, inače pripadnika Škaljarskog klana- piše u saopštenju.

Kako se dalje navodi nakon izvršene kriminalističke obrade isti biti predati Tužilaštvu BiH uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu.

Podsjećamo, Orašanin je uhapšen u Sarajevu na osnovu međunarodne potjernice koja je za njim raspisana 23. marta 2023. godine. U bjekstvu se nalazio od decembra 2022. godine kada je izbjegao hapšenje u akciji ”Šakal” koju su sprovodili MUP Republike Srpske i Tužilaštvo BiH.

Tužilaštvo BiH na Orašaninu na teret stavlja da je od 26. novembra 2020. do 22. januara 2022. godine kao organizator grupe, kojoj je pristupilo više osoba, počinio krivično djelo organizovani krimina u vezi sa trgovinom droge.

– Osnovana sumnja proizilazi iz analize sadržaja ostvarenih komunikacijom putem ”Skaj” aplikacije iz koje se vidi da je Orašanin, zajedno sa članovima grupe, u više navrata organizovao trgovinu opojnom drogom kokain iz Belgije i da ju je prodavao na teritoriji BiH i Hrvatske, rekao je predmetni tužilac na jednom od ročišta.

Povezani članci

Škipina donirao medicinske uniforme zaposlenima u Domu zdravlja i Domu za stara lica “Natura”

Kandidat za načelnika opštine Pale Damjan Škipina donirao je danas uniforme za zdravstvene radnike i nemedicinsko osoblje Doma zdravlja “Stana Tomić”. Škipina je izrazio nadu da će se ovakve i slične aktivnosti nastaviti i u narednom periodu s ciljem poboljšanja rada svih ustanova, uključujući i Dom zdravlja. “Zahvalnost firmi `Mraz`, koja je pomogla da se […]

Koroman: Odlučno ka pobjedi

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD Pale Branko Koroman poručio je da ova stranka samouvjereno ide u susret izbornom danu, odlučna da ostvari još jednu pobjedu. “Očekujemo pobjedu naših kandidata za načelnika Pala i gradonačelnika Istočnog Sarajeva, Damjana Škipine i Ljubiše Ćosića, kao i liste kandidata SNSD-a za odbornike u Skupštini opštine Pale. Time će biti potvrđene […]