Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Vučić: Bez velikih snova nema ni uspjeha, zahvalnost Srpskoj za podršku

01 Maj 2024
3 min.
Vučić: Bez velikih snova nema ni uspjeha, zahvalnost Srpskoj za podršku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je početak izgradnje veleljepnog nacionalnog stadiona u Surčinu veliki uspjeh Srbije, ističući da ovaj poduhvat pokazuje da uspjeha nema bez velikih snova.

Vučić je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku što je danas prisustvovao velikom događaju u Surčinu, ističući da zna kolika je podrška Srpske reprezentaciji Srbije.

“Ta podrška je nekada i veća nego u Srbiji. To znaju svi naši reprezentativci. Zato hvala narodu Republike Srpske na ljubavi koju pokazuje prema Srbiji. Mi uvek poštujemo BiH, ali ne krijemo koliko volimo Republiku Srpsku”, poručio je Vučić, uoči svečanog otvaranja početka radova u Surčinu.

On je izrazio veliku zahvalnost i Kini zbog učešća u ovom i drugim značajnim projektima u Srbiji, ističući da je predstojeća posjeta kineskog predsjednika Si Đinpinga od nemjerljivog značaja za Srbiju.

Vučić je poručio da je Srbija sanjala velike snove i da se za mnoge, pa i za ovaj projekat, mislilo da se neće ostvariti, što se ipak desilo zahvaljujući velikom trudu i energiji svih koji su ga pripremali.

“Čeka nas mnogo muka u naredne dve i po godine do kada radove treba da završimo, ali znamo da ćemo dočekati jedan od najlepših stadiona u Evropi”, rekao je Vučić.

On je naglasio da se ovakvi veliki projekti rade za ljude u Srbiji, za djecu i sve one koji će dolaziti na stadion da gledaju utakmice.

“U okolini stadiona imaćemo tri tematska parka za decu, centar za vodene sportove o kakvom nismo sanjali, rezidencijalni deo, golf terene i mnogo drugih sadržaja koji su nedostajali Beogradu i Srbiji”, rekao je Vučić.

Ambasador Kine u Beogradu Li Ming zahvalio je Vučiću i Vladi Srbije na tome što su ukazali povjerenje kineskim kompanijama da grade nacionalni stadion i druge objekte u okviru kompleksa “Ekspo 2027”.

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan DŽajić rekao da je početak gradnje nacionalnog stadiona u Surčinu veliki dan za fudbal i dan kada svi treba da se raduju što će Srbija dobiti veleljepno zdanje, koje će biti među tri najljepša stadiona u Evropi.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić u obraćanju putem video-linka istakao je da je objekat poput ovog u Surčinu bio potreban nacionalnom timu, dodajući da će se otvaranjem stadiona otvoriti velike mogućnosti za organizaciju velikih fudbalskih takmičenja.

Povodom početka radova na izgradnji nacionalnog stadiona u svečanost su se video-linkom uključili i srpski reprezentativci Strahinja Pavlović, Filip Kostić, Strahinja Eraković i Dušan Vlahović, koji su se saglasili da je današnji događaj velika stvar za nacionalni fudbal i sport u cjelini.

SRNA

Povezani članci

Vučić: Biću ponovo u Njujorku od nedelje do četvrtka, boriću se za istinu, Srbiju i Srpsku (VIDEO)

Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Ruskom domu da će ponovo otputovati u Njujork, gdje će biti od nedjelje uveče sve do večernjih sati u četvrtak i boriti za istinu i poručio da neće dozvoliti da Republici Srpskoj i Srbiji oduzmu čast. – Nas čeka težak posao, i da budem sasvim ličan, za mene […]

Veliki srpski sabor zakazan za 8. jun

Veliki srpski sabor zakazan je za 8. jun u Beogradu, poslije dogovora predsjednika Srbije i Republike Srpske Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, javlja RTS. Veliki srpski sabor održaće se 8. juna u Beogradu, nakon što u Generalnoj skupštini UN bude održana sjednica o rezoluciji o Srebrenici, koja je zakazana za 23. maj. Prvobitno je veliki […]