Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Vučić: Glasanje o rezoluciji o Srebrenici između 13. i 17. maja

01 Maj 2024
1 min.
Vučić: Glasanje o rezoluciji o Srebrenici između 13. i 17. maja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje da će glasanje u Generalnoj skupštini UN o rezoluciji o Srebrenici biti zakazano u sedmici između 13. i 17. maja.

Vučić je, tokom obilaska lokacije pripremnih radova za izgradnju kompleksa “Ekspo 2027” sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, u neformalnom razgovoru naveo da očekuje da će glasanje u Savjetu Evrope o članstvu samoproglašenog Kosova u ovom tijelu biti najvjerovatnije 17. maja.

“Od ponedeljka do petka, od 13. do 17. maja, biće najteža nedelja”, rekao je Vučić.

On je naveo da očekuje da će ovi kosponzori, Nijemci kao glavni i Amerikanci kao prvi pomagači, 9. maja saopštiti da su je završili.

“Tako da je 13. maj realan datum, jer teško da će do 10. maja završiti”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obilaze danas lokaciju pripremnih radova za izgradnju kompleksa “Ekspo 2027”, gdje će prisustvovati i ozvaničenju izgradnje Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu.

SRNA

Povezani članci

Vučić i Si potpisali Zajedničku izjavu: Razmijenjeno 28 dokumenata o saradnji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping potpisali su danas u Beogradu Zajedničku izjavu dvije zemlje o produbljivanju i podizanju sveuobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice Srbije i Kine sa zajedničkom budućnošću u novoj eri i na ceremoniji je razmijenjeno 28 dokumenata o saradnji. U Palati Srbija, u prisustvu predsjednika Vučića […]

Si Đinping: Srdačan doček dokazuje čelično prijateljstvo Srba i Kineza

Predsjednik Kine Si Đinping ocijenio je danas u Beogradu da iskren i srdačan doček koji mu je priređen iz prve ruke svjedoči da srpski narod posmatra kineski narod kao čelične, najbolje prijatelje. Si je na početku sastanka sa predsjednikom Srbie Aleksandrom Vučićem u užem formatu rekao da je veoma srećan što je u Srbiji nakon […]