Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Vujičić: Božovićevi tajni sporazumi ugrožavaju stanovnike

10 Septembar 2024
2 min.
Vujičić: Božovićevi tajni sporazumi ugrožavaju stanovnike

Tajni sporazum koji je načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović potpisao sa Međunarodnim aerodromom Sarajevo doveo je do toga da su danas počeli radovi na proširenju ovog aerodroma, rekao je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić.

Vujičić je istakao da je Božović u ovom procesu zaobišao i Skupštinu opštine Istočna Ilidža i institucije Republike Srpske.

“Početak radova na presijecanju Ulice Vasilja Grđića je dokaz kada se pokrenu određeni postupci koji se ne vode u skladu sa organima i vlastima Republike Srpske”, rekao je Vujičić novinarima i upitao šta znači tajni sporazum koji je potpisao Božović.

On je napomenuo da na ovom prostoru nije utvrđena međuentitetska linija.

“Na prostoru gdje stvari nisu definisane, ostavlja se prostor za različite manipulacije”, rekao je Vujičić.

Vujičić podsjetio je da je više puta ukazivano na ovaj problem i da će ovakvim potezom stanovnici ove ulice ostati bez komunikacije, jer se pogodovalo aerodromu da se proširi na prostor koji pripada Srpskoj.

“Bojim se da je načelnik svjesno ili nesvjesno preskočio određene poteze i korake i da nije obavijestio vlasti u Republici Srpskoj”, rekao je Vujičić i pozvao vlast Srpske da reaguje jer to ogroman problem za stanovnike ove opštine.

On je izrazio uvjerenje da će vlasti u Republici Srpskoj reagovati i zaštiti ovaj prostor.

Vujičić je podsjetio da je sporazumom, koji je Božović potpisao prije godinu dana, definisano i da se ništa neće moći graditi u krugu od kilometar oko piste, te da je propisana i visina objekata u okolini koji su već izgrađeni, te da postoji bojazan da će i već izgrađeni objekti biti ugroženi.

“Ovo će biti pogubno i za restoran `Kula` po kojem je Istočna Ilidža prepoznatljiva, jer će pista ići paralelno sa restoranom”, rekao je Vujičić.

On je naveo da se obratio gradonačelniku Istočnog Sarajeva LJubiši Ćosiću, te da su već alarmirane i institucije Republike Srpske.

SRNA

Povezani članci

U petak u Palama humanitarni koncert za Milana Madžgalja

Pravoslavno humanitarno udruženje “Sveti Sava” iz Pala organizuje u petak, 20. septembra, humanitarno veče za nastavak liječenja sugrađanina Milana Madžgalja, koji boluje od akutne limfocitne leukemije. Humanitarno veče biće održano u diskoteci “Enigma” sa početkom u 19.00 časova. U programu će učestvovati sestre Stanišić, muzičar Luka Novosel, Muzički ansambl Pale i glumac Milan Dimić, a […]

Budimir: Istočno Sarajevo je simbol neuništivosti

Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir izjavio je da je grad Istočno Sarajevo simbol neuništivosti, izrazivši zadovoljstvo Poveljom ovog grada koja mu je dodijeljena. Budimir je rekao da Istočno Sarajevo za njega ima posebno značenje. “Gradeći institucije u ovom gradu, mi smo ulagali u ovaj grad, a rukovodstvo je to […]