Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Žestoka rasprava sudije Sene Uzunović sa predsjednikom Srpske i njegovim advokatom: Odbrana zatražila njeno izuzeće

09 Oktobar 2024
1 min.
Žestoka rasprava sudije Sene Uzunović sa predsjednikom Srpske i njegovim advokatom: Odbrana zatražila njeno izuzeće

Na suđenju predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću pred Sudom BiH branilac prvooptuženog Goran Bubić zatražio je izuzeće sudije Sene Uzunović jer nije dozvolila da se razjasni da li je dopis o izjašnjavanju za dokaze dostavljen odbrani.

Naredno ročište, na kojem će biti poznata odluka o zahtjevu za izuzeće Uzunovićeve, biće održano 16. oktobra.

Današnje ročište obilježila žestoka rasprava Uzunovićeva sa Bubićem i Dodikom.

Riječima “moje je pravo da galamim” i prijetnjom da će fizički udaljiti iz sudnice predsjednika Srpske, Uzunovićeva je pokušala da prekine raspravu o tome da li je sud adekvatno i na vrijeme obavijestio Advokatsku kancelariju Bubić o roku za izjašnjenje o dodatnim dokazima Tužilaštva.

Za naredno ročište predviđeno je izvođenje materijalnih dokaza drugooptuženog Lukića i dijela dokaza replika Tužilaštva BiH.

Konferenciju za novinare nakon ročišta pratite na RTRS, portalu i Јutjub kanalu.

RTRS

Povezani članci

Ambasada SAD u Sarajevu: Antidejtonsko ponašanje Kluba Bošnjaka u Domu naroda

Delegati Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH ponijeli su se neodgovorno, a njihovo ponašanje, odnosno blokada institucija na zajedničkom nivou je antidejtonsko, istakli su iz Ambasade SAD u BiH. Iz ove ambasade su istakli da su se SDA i članovi Kluba Bošnjaka odlučili na blokadu Doma naroda kako bi skupili jeftine političke poene […]

U sarajevske škole ponovo stigle dojave o bombama

U nekoliko sarajevskih škola su jutros zaprimljene dojave o postavljenim bombama. Ovu informaciju je za portal Klix.ba potvrdila portparolka MUP-a KS, Mersiha Novalić “U nekoliko škola je zaprimljen email o ovim dojavama, a obavješten je i dežurni tužilac KT KS”, navela je ona. U skladu sa ranije utvrđenim protokolom, pristupilo se evakuaciji učenika i osoblja […]