Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Brnabićeva raspisala lokalne izbore za 2. jun

26 April 2024
1 min.
Brnabićeva raspisala lokalne izbore za 2. jun

 Predsjednik Skupštine Srbije Ana Brnabić raspisala je danas lokalne izbore u Srbiji za 2. jun.


Brnabićeva je rekla da će izbori biti održani u 66 jedinica lokalne samouprave i biće održani na isti dan kao i za odbornike u Skupštini grada Beograda.

Ona je u Domu Skupštine istakla da je dogovor političkih aktera koji je omogućio raspisivanje ovih izbora pobjeda svih odgovornih ljudi.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su 23. aprila izmjene i dopune zakona o lokalnim izborima kojima su pomjereni rokovi za raspisivanje izbora, što je bio jedan od zahtjeva opozicije u dijalogu o poboljšanju izbornih uslova koji je vođen od 1. aprila na inicijativu Brnabićeve.

SRNA

Povezani članci

Vučić i Si potpisali Zajedničku izjavu: Razmijenjeno 28 dokumenata o saradnji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping potpisali su danas u Beogradu Zajedničku izjavu dvije zemlje o produbljivanju i podizanju sveuobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice Srbije i Kine sa zajedničkom budućnošću u novoj eri i na ceremoniji je razmijenjeno 28 dokumenata o saradnji. U Palati Srbija, u prisustvu predsjednika Vučića […]

Si Đinping: Srdačan doček dokazuje čelično prijateljstvo Srba i Kineza

Predsjednik Kine Si Đinping ocijenio je danas u Beogradu da iskren i srdačan doček koji mu je priređen iz prve ruke svjedoči da srpski narod posmatra kineski narod kao čelične, najbolje prijatelje. Si je na početku sastanka sa predsjednikom Srbie Aleksandrom Vučićem u užem formatu rekao da je veoma srećan što je u Srbiji nakon […]