Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Dačić: Beograd trpi pritiske zbog najavljene sjednice o NATO agresiji

28 Mart 2024
2 min.
Dačić: Beograd trpi pritiske zbog najavljene sjednice o NATO agresiji

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da Beograd trpi pritiske zbog najavljene sjednice Savjeta bezbjednosti UN o NATO agresiji na SR Jugoslaviju koja je zakazana za večeras u NJujorku, a koja vjerovatno neće biti ni održana.

“Sednica će biti zakazana za neki drugi dan, a uopšte je pitanje da li će ova tačka ikada stići na dnevni red”, rekao je Dačić.

On je istakao da je Beograd pod stalnim pritiskom da uvede sankcije Rusiji i Kini, što bi ugrozilo njegovu poziciju u UN.

“Znači mi sada treba da rizikujemo da naša pozicija nije više tako stabilna u UN, zbog toga što se vrši pritisak na nas, a što nije u našem interesu. To je veoma delikatna pozicija i mi bismo tu radili praktično na svoju štetu”, rekao je Dačić.

Govoreći o prihvatanju preporuke Odbora za političke poslove Savjeta Evrope da Kosovo i Metohija bude primljeno u ovu organizaciju, Dačić je rekao da to predstavlja direktno kršenje suvereniteta i integriteta Srbije, ali i principa na kojima počiva Savjet Evrope.

“Ova odluka predstavlja direktno kršenje naših nacionalnih i državnih interesa. Ali to je ta politička realnost u kojoj živimo”, rekao je Dačić za Televiziju “Pink”.

On je poručio da se pitanje statusa samoproglašenog Kosova ne može riješavati na jedan, a pitanje Ukrajine na drugi način.

SRNA

Povezani članci

Haos u vrtiću: Vršnjak izujedao djevojčicu po licu  i rukama

Djevojčica je teško povrijeđena u vrtiću u Sremskoj Mitrovici kada je na nju nasrnuo vršnjak i izujedao je. Sada su poznate i povrede koje je zadobila. Dijete je jako izujedano svuda po licu i rukama, a ugrizi su toliko snažni da se usijecaju duboko u kožu. Iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici za “Blic” navode […]

Patrijarh Porfirije: Ne smijemo dozvoliti da se pomirimo sa smrću kao posljednjom činjenicom našeg života (VIDEO)

Njegova svetost Patrijarh srpski Porfirije služio je danas, na Lazarevu subotu, svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Svetog Save na Vračaru. Patrijarh srpskije u besjedi rekao da smo mi pred smrću i u smrti sami po sebi nemoćni, ali da imamo moć nad onim što prethodi smrti, imamo u svojim rukama svoj život koji vodi i […]