Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Jokić postavio novi rekord

26 April 2024
1 min.
Jokić postavio novi rekord

Srpski košarkaš Nikola Jokić jedini je igrač u istoriji NBA lige koji je u plej-of utakmicama u prosjeku postizao više od 25 poena, i imao 10 ili više skokova i sedam ili više asistencija, objavljeno je danas na zvaničnom sajtu takmičenja.

Kako je saopšteno na sajtu, Jokić je odigrao 70 mečeva za Denver u plej-ofu prethodnih godina što je dovoljno da se uzme reprezentativni uzorak koji je pokazao da nijedan igrač prije njega nije imao takve brojke u doigravanjima za titulu.

Jokić u plej-of mečevima bilježi u prosjeku 27,5 poena, 12,2 skoka i 7,3 asistencije.

Jokić je prošle sezone osvojio titulu prvaka NBA lige sa Denverom, a dva puta je bio MVP lige. Srbin je i ove sezone kandidat za prestižnu nagradu MVP koja se dodjeljuje najkorisnijem igraču najjače košarkaške lige planete.

Tanjug

Povezani članci

Zlatna Angelina Topić

Angelina Topić, mlada srpska atletičarka, osvojila je zlatnu medalju na mitingu Dijamantske lige u Dohi u disciplini skok u vis. Fantastična Angelina Topić napravila je nevjerovatan podvig i pokazala je da je trenutno najveća zvijezda u usponu kada je riječ o “kraljici sportova”. Talentovana 18-godišnjakinja iz prvog pokušaja je preskočila visinu od 194 centimetara, a […]

Đoković: Dobro sam, vidimo se u nedelju

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković poručio je da je dobro nakon što ga je udarila flaša u glavu dok je potpisivao autograme poslije pobjede protiv Francuza Korentana Mutea u drugom kolu mastersa u Rimu. “Hvala vam na porukama. Ovo je bila nesreća i ja sam dobro, odmaram u hotelu s ledenim oblogom. Vidimo se u […]