Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Košarac: Perspektiva BiH u dogovoru dva entiteta i tri konstitutivna naroda

28 Mart 2024
1 min.
Košarac: Perspektiva BiH u dogovoru dva entiteta  i tri konstitutivna naroda

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac poručio je danas da je lažni visoki predstavnik Kristijan Šmit glavni uzrok krize, protivnik domaćeg dogovora i promoter BiH kao kolonijalne zemlje u kojoj vladaju njegovi i zakoni ambasadora SAD u BiH Majkla Marfija.

Košarac je naglasio da ovaj dvojac ruši Dejtonski sporazum i brutalno krši Ustav BiH, dok je politička struktura iz Federacije BiH, koja ih podržava, direktan saučesnik urušavanja suvereniteta BiH.

“To je put u opasnu neizvjesnost sa nesagledivim posljedicama”, napisao je Košarac na “Instagramu”.

On je dodao da je Republika Srpska opredijeljena za poštovanje Ustava i dejtonske strukture BiH, te da je jasan stav da BiH može imati perspektivu isključivo u dogovoru dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Košarac je naglasio da će odgovor Republike Srpske na pravno nasilje Šmita biti kao i do sada, u skladu sa Ustavom i zakonom, uz konstantan poziv na dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

“Srpska nikada neće pristati na viziju nelegitimnog stranca Šmita. U takvoj BiH nema budućnosti za Srpsku i srpski narod, kao ni za bilo koga drugog”, naveo je Košarac, koji je i član Predsjedništva SNSD-a.

SRNA

Povezani članci

Ishod glasanja biće iznenađujući za Sarajevo, jer će mnogi glasati suprotno njihovim očekivanjima

 Politikolog Vojislav Savić izjavio je za Srnu da će ishod glasanja o rezoluciji za Srebrenicu biti iznenađujući za Sarajevo, budući da će oni koje smatraju za svoje saveznike glasati suporotno njihovim očekivanjema, jer predstavnici brojnih zemalja znaju da inicijativa dolazi sa zapada i ne žele da miješaju politiku i tragediju. “Takođe, imamo i stav Izraela, […]

Košarac: Srpska je realnost, Helez da svoju priču usmjeri na FBiH

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac poručio je ministru odbrane Zukanu Helezu da, umjesto što prijeti legitimno izabranom predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, svoju priču usmjeri ka Federaciji BiH i Bošnjacima koji konačno treba da prihvate da je Srpska realnost i da BiH može opstati isključivo kao dejtonska struktura u dogovoru dva entiteta i tri […]