Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Bolnici “Srbija” održana edukacija laboratorijskih i sanitarnih zdravstvenih profesionalaca

25 April 2024
1 min.
U Bolnici “Srbija” održana edukacija laboratorijskih i sanitarnih zdravstvenih profesionalaca

U Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu održana su predavanja na kojima se govorilo o pravilnom uzorkovanju u laboratorijskoj medicini, uticaju hemolize na laboratorijske testove i pravilnom odlaganju infektivnog otpada.

Predavanjima su prisustovali laboratorijski i sanitarni zdravstveni profesionalci BiH.

Glavna sestra Službe medicinske biohemije i hematologije Bolnice “Srbija” koja je ujedno i član Predsjedništva asocijacije Mila Štaka, izrazila je veliko zadovoljstvo što se ovakva jedna edukacija održala u našoj ustanovi, gdje su slušaoci sigurno imali priliku da steknu nova znanja i unaprijede svoje vještine.

“U okviru obilježavanja međunarodne sedmice laboratorijske medicine održan je stručni stručni sastanak sa predavanjima na kojima su kolege prezentovale bazične vještine iz laboratorijske dijagnostike i sanitarnog inžinjerstva”, istakla je predsjednica asocijacije laboratorijskih i sanitahnih tehničara BiH, Mubera Šahinagić.

Predavanja su održana u organizaciji Asocijacije laboratorijskih i sanitarnih zdravstvenih profesionalaca u BiH.

Povezani članci

Delegacija Sveruskog narodnog fronta na obilježavanju Dana pobjede na Sokocu

 Na Sokocu će danas biti obilježen Dan pobjede nad fašizmom, kojem će prisustvovati i delegacija Sveruskog narodnog fronta za Srbiju i Republiku Srpsku, rečeno je Srni u Organizacionom odboru. Obilježavanje 9. maja počeće parastosom na Srpskom vojničkom spomen-groblju “Novi Zejtinlik” u 10.00 časova, a potom intoniranjem himni Ruske Federacije, Srbije i Republike Srpske i primopredajom […]

Na Novom Zejtinliku održan istorijski čas za oko 250 učenika

Na Srpskom vojničkom spomen-groblju Novi Zejtinlik u Sokocu danas je, nakon polaganja cvijeća na centralni spomen-krst, za gotovo 250 učenika osnovnih i srednjih škola iz Istočne Ilidže i Sokoca održan istorijski čas, u okviru manifestacije “Dani odbrane Ilidže”. Doktorand istorije Lazar Škobo istakao je na istorijskom času da je veoma važno da osnovci i srednjoškolci […]