Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Istočnom Novom Sarajevu podijeljene sadnice za vlasnike plastenika

26 April 2024
1 min.
U Istočnom Novom Sarajevu podijeljene sadnice za vlasnike plastenika

U Istočnom Novom Sarajevu juče su podijeljene sadnice povrća za 289 korisnika koji u svom posjedu imaju plastenik.

Sadnice su dijeljene ispred MZ „Vraca“ i MZ „Toplik-Tilava“, u okviru Programa podsticaja razvoju poljoprivrede u opštini Istočno Novo Sarajevo za 2024. godinu.

Vlasnicima plastenika od 50m2 podijeljeno je 150 sadnica , a za vlasnike plastenika od 100m2 po 300 sadnica. Od podijeljenog sadnog materijala na jesen se očekuje prinos od minimum 150 tona povrća u vrijednosti od oko 450.000,00 KM, saopšteno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

Prethodno je tokom prošle sedmice izvršena i podijela sjemenskih paketa za bašte.

Ovim aktivnostima se završava prva faza programa podsticaja za poljoprivredu, druga faza će obuhvatiti mjere predviđene za mlade, voćarstvo, peradarstvo i pčelarstvo.

Korisnicima su podijeljene sadnice paprike, paradajza, krastavaca i patlidžana.

Povezani članci

Delegacija Sveruskog narodnog fronta na obilježavanju Dana pobjede na Sokocu

 Na Sokocu će danas biti obilježen Dan pobjede nad fašizmom, kojem će prisustvovati i delegacija Sveruskog narodnog fronta za Srbiju i Republiku Srpsku, rečeno je Srni u Organizacionom odboru. Obilježavanje 9. maja počeće parastosom na Srpskom vojničkom spomen-groblju “Novi Zejtinlik” u 10.00 časova, a potom intoniranjem himni Ruske Federacije, Srbije i Republike Srpske i primopredajom […]

Na Novom Zejtinliku održan istorijski čas za oko 250 učenika

Na Srpskom vojničkom spomen-groblju Novi Zejtinlik u Sokocu danas je, nakon polaganja cvijeća na centralni spomen-krst, za gotovo 250 učenika osnovnih i srednjih škola iz Istočne Ilidže i Sokoca održan istorijski čas, u okviru manifestacije “Dani odbrane Ilidže”. Doktorand istorije Lazar Škobo istakao je na istorijskom času da je veoma važno da osnovci i srednjoškolci […]