Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Bratunac: Parastos za poginule srpske borce iz sarajevskih opština

05 Mart 2022
1 min.
Bratunac: Parastos za poginule srpske borce iz sarajevskih opština

 U Bratuncu će danas biti služen parastos za 185 poginulih srpskih boraca sa sarajevskog ratišta čiji su posmrtni ostaci preneseni na bratunačko groblje u toku egzodusa sarajevskih Srba.


Nakon parastosa i odavanja pošte poginulima, predstavnici Boračke organizacije Bratunac položiće cvijeće kod centralnog spomen-krsta.

Najveći broj prenesenih posmrtnih ostataka poginulih srpskih boraca je sa područja Hadžića, a manji broj je iz Ilijaša, Ilidže i drugih sarajevskih opština koje su u Dejtonu predate Federaciji BiH.

Organizatori obilježavanja 26 godna od sarajevskog egzodusa su Udruženje raseljenih “Sarajevski Srbi” i Boračka organizacija Bratunac.

Iz ovih udruženja upućen je poziv građanima ovog mjesta da prisustvuju obilježavanju i sjećanju na egzodus više od 100.000 sarajevskih Srba koji su krajem 1995. i početkom 1996. godine,prilikom napuštanja svojih vjekovnih ognjišta u izbjeglištvo i neizvjesnost nosili i posmrtne ostatke svojih poginulih boraca, što je jedinstven primjer u svjetskoj istoriji.

Parastos će biti služen od 12.00 časova.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Šmit nema ništa sa Srpskom, posebno sa njenim obrazovanjem

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za Srnu da bi javnost u BiH trebalo samo da šokira da neki tip, strani državljanin, bez ikakvog legitimiteta nameće svoje odluke kao zakone i gura se tamo gdje mu nije mjesto. Predsjednik Srpske je poručio da Kristijan Šmit nema ništa sa Republikom Srpskom, a pogotovo sa njenim […]

Medicinski fakultet vodeći na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu

Medicinski fakultet u Foči prepoznatljiv je u širim međunarodnim okvirima po naučno-istraživačkom radu, savremenom nastavnom procesu i sve većem broju stranih studenata iz svih dijelova svijeta, rečeno je danas na obilježavanju 31 godine postojanja ove visokoškolske ustanove. Na svečanoj sjednici je istaknuto da je Medicinski fakultet u Foči sa 2.114 studenata na šest studijskih programa, […]