Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Danas žrijebanje za delegata iz Republike Srpske

01 Juli 2024
1 min.
Danas žrijebanje za delegata iz Republike Srpske

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH sprovešće danas žrijebanje za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda iz Republike Srpske u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH između dvije kandidatske liste koje imaju identičan broj osvojenih glasova – 12.


Sud BiH odbio je ranije žalbu SNSD-a na odluku CIK-a koja je krajem maja ponovo priznala listić PDP-a za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Iz Komisije ranije je rečeno da su dobili rješenje Suda BiH kojim se odbija žalba SNSD-a, odnosno potvrđuje odluka CIK-a o potvrđivanju rezultata posrednih izbora za Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske.

Žrijebanje će biti održano u 12.00 časova u prostorijama CIK-a u Sarajevu, postupak je otvoren za javnost i obaviće ga službenik Sekretarijata Komisije.

SRNA

Povezani članci

Uspješno izvršena dva vazdušna medicinska transporta iz Banjaluke za Beograd

Pripadnici Helikopterskog servisa i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske uspješno su danas izvršili dva vazdušna medicinska transporta iz Banjaluke za Beograd. Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić rekao je Srni da je prvi vazdušni medicinski transport izvršen u ranim jutarnjim časovima iz Banjaluke u Beograd kada je, na zahtjev Klinike za opštu […]

Zabrana prevoza eksplozivnih materija od 6. do 10. jula10-3.jpgZabrana prevoza eksplozivnih materija od 6. do 10. jula

Prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na više dionica biće zabranjen šestog, osmog, devetog, 10. i 11. jula radi preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom obilježavanja 32 godine od ubistva Srba u srednjem Podrinju, te komemorativnog skupa u Potočarima i “Marša mira 2024”, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske. Prevoz eksplozivnih […]