Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Dani otvorenih vrata u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo od 7. do 11. oktobra

03 Oktobar 2024
1 min.
Dani otvorenih vrata u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo od 7. do 11. oktobra

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizuje “Dane otvorenih vrata” od 7. do 11. oktobra, povodom Dana bibliotekara Republike Srpske, kako bi javnost i na ovaj način upoznali o značaju biblioteka u procesu cjeloživotnog obrazovanja.


Dan bibliotekara Republike Srpske obilježava se 9. oktobra.

Tokom “Dana otvorenih vrata” organizovan je cjelodnevni rad sa korisnicima i upis po promotivnoj cijeni od pet KM, a za penzionere upis će biti besplatan, saopšteno je iz Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

Ovom prilikom posjetioci će se upoznati o organizaciji rada Matične biblioteke, knjižnom fondu i pravilima ponašanja u biblioteci.

Svi novoupisani članovi uz karticu dobiće na poklon knjigu, poručuju iz biblioteke.

SRNA

Povezani članci

Organizovan susret pisaca Rusije i Srpske i uručena donacija knjiga

Matična biblioteka Istočno Sarajevo i Ambasada Rusije u BiH organizovali su danas susret pisaca Rusije i Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, a osnovna tema je prošlost i savremenost ruske, odnosno srpske književnosti. Ovom prilikom Matičnoj biblioteci uručeno je 300 knjiga savremene ruske književnosti koje je donirala Asocijacija saveza pisaca i izdavača Rusije. Direktor Matične biblioteke […]

U petak predstavljanje knjige “Vuk u ratnoj priči” Milana Jolovića Legende

U Sokocu će u petak, 4. oktobra, biti promovisana knjiga “Vuk u ratnoj priči” Milana Jolovića Legende u kojoj ovaj srpski ratni komandant kroz iskustvene priče govori o psiho-socijalnom aspektu ponašanja vojnika. U predgovoru dramaturg i reditelj Dragoslav Bokan poručuje da je riječ o originalnoj kombinaciji autorovih iskustava iz rata sa nizom teorijskih vojno-psiholoških primjera […]