Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Dodik: Sud BiH brani strance, a ne građane; Imamo podatke da je Marfi vršio pritisak (VIDEO)

09 Oktobar 2024
2 min.
Dodik: Sud BiH brani strance, a ne građane; Imamo podatke da je Marfi vršio pritisak (VIDEO)

Sud BiH brani strance, a na građane i imamo podatke da je američki ambasador Majkli Marfi vršio pritisak, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon održanog ročišta.

– Reći ću samo da su ljudi koji rade u mojoj odbrani sve to dobro proceduralno postavili i sve rekli. Danas je bilo evidentno da se htjelo podvaliti kao i sve drugo – izjavio je Dodik.

Kaće da je i Sud BiH podvaljen.

– Postavio ga je Volfgang Petrič, a prvobitna namjera je bila da sudi političarima. A onda su kroz nekoliko dopuna proširili njegovo djelovanje. Oni brane strance, a ne građane te njihove jadne i nikakve BiH, bez orjentira kako će dalje. Misle da će samo silom postaviti kurs nekog moranja, a to nikad nije bio dobar kurs za opstanak neke zemlje – naveo je Dodik.

Istakao je da je američki ambasador Majkl Marfi tražio da što prije dođe do presude,.

– Po njihovoj logici trebao sam biti presuđen 15 dana prije ulaska u sudnicu. Јa imam pravo da se branim, a ta odbrana mi je onemogućena ovakvim ponašanjem sudije. Sve sudije ovdje su muslimani – naveo je Dodik.

RTRS

Povezani članci

Јavnost obmanuta: Dronove kupljene u Kini, Helez predstavio kao domaći brend

Nedavno predstavljeni dronovi na Zeničkom privrednom sajmu (ZEPS) koje su prikazali kao proizvod Centra za tehničko tehnološko ispitivanje Sarajevo, su zapravo uvezeni iz Kine i nemaju nikakve veze sa BiH. Јavnost u BiH je dočekala vijest o serijskoj domaćoj proizvodnji dronova sa opštim odobravanjem i oduševljenjem. S druge strane stručna javnost je od početaka razvoja […]

Završena sjednica Doma naroda – Vuković bez kvoruma položio zakletvu

Nenad Vuković /PDP/ položio je danas zakletvu za delegata u Klubu srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH bez kvoruma, jer su tri srpska delegata izašla iz sale kada je sjeo u klupu. Delegat Kluba Srba Radovan Kovačević rekao je da nisu napustili sjednicu, već da su izašli iz sale kada je završena sjednica. […]