Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Dvojica maloljetnika uhapšeni zbog lažnog dojavljivanja o postavljenim bombama

16 Oktobar 2024
1 min.
Dvojica maloljetnika uhapšeni zbog lažnog dojavljivanja o postavljenim bombama

Dvojica maloljetnika za koje postoji osnov sumnje da su lažno dojavljivali postojanje eksplozivne naprave u srednjim školama i drugim objektima na području Kantona Sarajevo, noćas su uhapšeni, saopštio je jutros kantonalni MUP.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su juče, ali i ranije lažno dojavljivali i nalaze se pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo navode da mješoviti tim koji čine policijski službenici Uprave policije kantonalnog MUP-a i stručnjaci za sajber bezbjednost Federalne uprave policije, a koji djeluje pod nadzorom tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju intenzivan rad na ovim predmetima.

Tim sarađuje i sa službenicima Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

SRNA

Povezani članci

Poznati detalji ubistva na Igmanu: Poznanika ubio zbog psa

Na putu prema Igmanu sinoć je ubijen Armin Kahvić (33), saznaje portal “Avaza”, a policijski službenici MUP-a KS sinoć su uhapsili muškarca A.M. (25) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo. Prema informacijama ovog medija, njih dvojica su bili prijatelji, ali su se posvađali. Navodno je A.M. šetao psa, kada je naišao Kahvić u […]

Na Ilidži uhapšen muškarac zbog ubistva

 Policija je u sarajevskoj opštini Ilidža uhapisla muškarca čiji su inicijali A.M. /25/ osumnjičenog za ubistvo, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. Nad uhapšenim se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predat nadležnom Kantonalnom tužilaštvu. Zavod za hitnu medicinsku pomoć obavijestio je juče oko 18.00 časova Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo da je u […]