Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ljevnaić: Revitalizacijom nordijskog poligona “Dvorišta” privući nove posjetioce

26 Oktobar 2024
2 min.
Ljevnaić: Revitalizacijom nordijskog poligona “Dvorišta” privući nove posjetioce

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da poligon za nordijsko skijanje na Dvorištima ima potencijal i da je značaj ove lokacija veliki za dalji razvoj planine i privlačenje novih posjetilaca revitalizacijom ovog terena.

Ljevnaić je naveo da poligon na Dvorištima predstavlja neiskorišteni biser i veliki potencijal koji Jahorina mora da iskoristi jer je ovaj teren već bio u funkciji tokom Evropskog omladinskog olimpijskog festivala, kada je pružio izvanredne uslove za takmičenje, ali, nažalost, nakon tog događaja je ušao u fazu stagnacije.

“Nordijsko skijanje je jedan od najzahtevnijih sportova koji kombinuje izdržljivost, snagu i tehniku, a njegov razvoj na Jahorini omogućio bi proširenje naše ponude i otvaranje prema novim ciljnim grupama, uključujući rekreativce, profesionalce, pa čak i one koji bi se takmičili u biatlonu. Biatlon, koji spaja nordijsko skijanje i streljaštvo, dodatno bi doprineo jedinstvenosti ove lokacije, jer je to sport koji zahteva neverovatnu koncentraciju i fizičku spremnost”, istakao je Ljevnaić.

On kaže da Jahorina već ima sve preduslove da se pozicionira kao vrhunska destinacija za zimske sportove, a revitalizacija i unapređenje nordijskog borilišta na Dvorištima bila bi značajan korak u tom pravcu, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”.

Prema njegovim riječima, osim što bi privukla nove posjetioce, ova nadogradnja bi osnažila potražnju za nordijskim skijanjem, ne samo u regionu već i šire.

“Dvorišta, sa svojim prirodnim lepotama, izuzetnim klimatskim uslovima i savršenim terenima za nordijsko skijanje, zaslužuju da budu u potpunosti iskorištena. Ova investicija bila bi ključna za dalji razvoj Jahorine i podizanje naše ponude na viši nivo, pružajući istovremeno mogućnosti za organizovanje međunarodnih takmičenja, ali i za razvoj rekreativnog turizma”, rekao je Ljevnaić.

Ljevnaić je poručio da će Olimpijski centar “Jahorina” nastaviti da ulaže napore u modernizaciju infrastrukture i širenje ponude kako bi iskoristili sve potencijale koje ova planina pruža.

SRNA

Povezani članci

Naučni skup u Palama najveći u oblasti prava u Evropi

Naučni skup u Palama o temi “Pravo između zaštite i zloupotrebe”, na kojem učestvuje 240 autora i koautora iz 26 zemalja, predstavlja najveći ovogodišnji skup u oblasti prava u Evropi na kojem će biti dati konkretni prijedlozi nosiocima zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, rekao je dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goran Marković. Marković […]

Pale: Naučni skup “Pravo između zaštite i zloupotrebe”

 Naučni skup “Pravo između zaštite i zloupotrebe”, čiji je domaćin Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, biće održan danas na Palama, a učešće je najavilo 240 autora i koautora iz 26 zemalja svijeta. Za učešće na naučnom skupu, koji se organizuje povodom Dana Pravnog fakulteta, prijavili su se autori i koautori iz Grčke, Rusije, Indije, […]