Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Najbolji plasman u karijeri Olge Danilović, Iga Švjontek prva na WTA listi

14 Oktobar 2024
1 min.
Najbolji plasman u karijeri Olge Danilović, Iga Švjontek prva na WTA listi

Najbolje rangirana srpska teniserka Olga Danilović ostvarila je najbolji plasman u karijeri, pošto je napredovala za 17 pozicija i na danas objavljenoj WTA listi zauzima 86. mjesto sa 805 bodova.

Olga Danilović je u nedjelju osvojila ITF turnir u Korneliji de Ljobregat, pošto je u finalu pobijedila Holanđanku Aranču Rus 6:2, 6:0.

Drugorangirana srpska teniserka Lola Radivojević napredovala je za četiri mjesta i trenutno je 180. igračica svijeta sa 394 boda.

Aleksandra Krunić je 274. igračica na WTA listi sa 242 poena. Natalija Stevanović je 279. teniserka svijeta sa 231 bodom, dok je Dejana Radanović 295. igračica na WTA listi sa 213.

Poljakinja Iga Švjontek se i dalje nalazi na prvom mjestu WTA liste sa 9.785 bodova, dok je Bjeloruskinja Arina Sabalenka druga sa 9.716.

Amerikanka Koko Gof je napredovala za jednu poziciju i trenutno je treća teniserka svijeta, dok je njena sunarodnica Džesika Pegula pala na četvrto mjesto.

Elena Ribakina iz Kazahstana je na petom mjestu WTA liste, dok je Italijanka Jasmin Paolini šesta teniserka svijeta.

U TOP 10 najboljih igračica svijeta nalaze se još Kineskinja Ćinven Ženg, Amerikanke Ema Navaro i Danijela Kolins i Brazilka Beatriz Hadad Maja, koja je na WTA listi napredovala za dvije pozicije.

Tanjug

Povezani članci

Svečani doček za vicešampionku svijeta Marinu Kurteš

Veliki broj građana Istočnog Sarajeva dočekao je večeras svjetskog vicešampiona u karateu Marinu Kurteš. Kurtešova je u Istočno Sarajevo donijela srebrnu medalju sa Svjetskog prvenstva u karateu u Veneciji u kategoriji mlađih seniorki u borbama do 68 kilograma. Kurtešova je zahvalila gradu i sugrađanima na veličanstvenom dočeku, koji, kako kaže, nije očekivala, jer još nije […]

Paljanin postao prvak u dizanju tegova, oborio svjetski rekord

 Goran Krulj sa Pala postao je prvak svijeta u dizanju tegova na Svjetskom prvenstvu u Slovačkoj i oborio svjetski rekord u disciplini stojeći biceps, u kategoriji 125 kilograma. Na Svjetskom prvenstvu učestvovalo je oko 800 takmičara iz svih zemalja svijeta, a Krulj je nastupao pod zastavom Srbije, te na najbolji način predstavio Srbiju, Republiku Srpsku […]