Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Narandžasto upozorenje na području Banjaluke i Trebinja zbog obilnih padavina i vjetra

02 Juli 2024
1 min.
Narandžasto upozorenje na području Banjaluke i Trebinja zbog obilnih padavina i vjetra

 Na području Banjaluke i Trebinja danas je na snazi narandžasti meteoalarm zbog obilnih padavina, a očekuje se da će pasti do 70 litara kiše po metru kvadratnom.


Na području Trebinja narandžasti meteoalarm na snazi je i zbog udara vjetra jačine od 50 do 80 kilometara na čas, objavljeno je na sajtu Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Iz ovog zavoda upozoravaju na moguće poremećaje u snadbijevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama, te teške uslove za vožnju.

U svim ostalim krajevima u Srpskoj i Federaciji BiH na snazi je žuti meteoalarm
koji upozorava na pljuskove praćene grmljavinom.

SRNA

Povezani članci

Košarac: Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava važan istorijski dokument

Član Predsjedništva SNSD–a Staša Košarac uputio je iskrene čestitke poslanicima i Narodnoj skupštini Republike Srpske na usvajanju Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, napominjući da je ovo važan istorijski dokument koji tretira najvažnije nacionalne ciljeve srpskog naroda u 21. vijeku. “U Deklaraciji smo se jasno opredijelili za mir i […]

Nastavak suđenja za zločine u Dobrovoljačkoj ulici

Pred Sudom BiH danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenje Ejupu Ganiću i drugim optuženim za zločine nad vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine. Na ročištu 29. maja, svjedok Tužilaštva BiH Zoran Adžić ispričao je kako je ranjen u koloni u Dobrovoljačkoj 3. maja, nakon čega je prebačen na Klinički centar Univerziteta […]