Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Otvoren treći memorijalni šahovski turnir Srđan Knežević “Beli vuk” (FOTO)

07 Avgust 2021
1 min.
Otvoren treći memorijalni šahovski turnir Srđan Knežević “Beli vuk” (FOTO)

Na Tvrdimićima, u opštini Istočno Novo Sarajevo, danas je otvoren treći po redu memorijalni šahovski turnir Srđan Knežević “Beli vuk”.

Šahovski turnir, na kojem učestvuje desetak šahista sa prostora Sarajevsko-romanijske regije, organizovao je Šahovski klub “Slavija” iz Istočnog Sarajeva.

Pobjednik turnira biće poznat u toku dana, a isti se igra po Švajcarskom sistemu, sedam kola po 15 minuta.

Simbolična nagrada za prvo mjesto je 100KM, drugo 70KM, treće 50KM i četvrto 30KM.

Turnir je posvećen komandantu jedinice Vojske Republike Srpske “Beli vukovi” Srđanu Kneževiću, koji je i sam bio ljubitelj šaha, a već treći put se održava u njegovom rodnom mjestu Tvrdimići.

Povezani članci

Otkriven i osveštan spomenik “Beli anđeo”

U Memorijalnom kompleksu u Istočnom Novom Sarajevu večeras je otkriven spomenik “Beli anđeo”, koji je osveštao Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom u prisustvu velikog broja vjernika, gostiju i zvanica. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, podsjećajući na viševjekovno stradanje Srba na ovim prostorima, istakao je da je zahvaljujući profesoru Dragi Mastiloviću i njegovom stručnom timu sačinjen […]

Besplatni mamografski pregledi u Trnovu 12.oktobra

Dom zdravlja Trnovo i Udruženje žena oboljelih i liječenih od karcinoma dojke i reproduktivnih organa “FeminIS” organizovaće 12. oktobra besplatne mamografske preglede za 50 žena. Osim mamografskih pregleda, predviđeno je i besplatno mjerenje nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska, objavljeno je na sajtu opštine Trnovo. Pregledi su namijenjeni prvenstveno zdravim ženama starijim od 40 […]