Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Puštanje u rad fotonaponske elektrane na zgradi Gradske uprave

02 Juli 2024
1 min.
Puštanje u rad fotonaponske elektrane na zgradi Gradske uprave

Na zgradi Gradske uprave Istočno Sarajevo danas će biti puštena u rad fotonaponska elektrana koja bi trebalo da doprinese znatnim uštedama električne energije.


Zgrada Gradske uprave jedan je od objekata na kojem je u okviru projekta “EU za lokalne zajednice” postavljena fotonaponska elektrana koji finansira EU, sprovode Centar za promociju civilog društva i njemačka organizacija “Help”.

Iz Gradske uprave su naveli da je ovaj projekat veoma značajan za grad Istočno Sarajevo.

“Doprinijeće većem korištenju obnovljivih izvora energije, poboljšanju energetske efikasnosti objekata, uvođenju pametnih rješenja, koršitenju čiste energije, a sve s ciljem smanjenja zagađenosti vazduha, što postaje sve veći problem u urbanim sredinama, posebno u zimskim mjesecima”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Fotonaponska elektrana na zgradi Gradske uprave zvanično će biti puštena u rad u 11.30 časova, a predviđeno je obraćanje gradonačelnika Istočnog Sarajeva LJubiše Ćosića, šefa kooperacije u Delegaciji EU u BiH Stefana Elera i direktora Centra za promociju civilog društva Aide Daguda.

SRNA

Povezani članci

Danas sastanak o brzom putu Bijeljina–Sokolac

Na Sokocu će danas biti održan radni sastanak o izgradnji brzog puta Bijeljina–Sokolac, najavljeno je iz ove opštine. Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je Srni da će sastanku, koji je dogovoren sa predstavnicima opština Han Pijesak i Pale, prisustovati i predstavnici Javnog preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” i projektant. Bjelica je istakao da je realizacija […]

Do 11. jula dostaviti prijedloge za nagrade i priznanja povodom slave grada

Prijedloge za nagrade i priznanja povodom slave grada Istočno Sarajevo – Svetog Petra Dabrobosanskog, pojedinci, grupe građana, institucije, javna preduzeća i drugi zainteresovani subjekti mogu da dostave Skupštini grada najkasnije do 11. jula. Skupština grada Istočno Sarajevo dodijeliće nagrade i priznanja institucijama i pojedincima koji su dali značajan doprinos razvoju grada, njegovanju saradnje sa drugim […]