Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ratna zastava takozvane Armije RBiH istaknuta na vozilu u Istočnom Sarajevu (FOTO)

06 Avgust 2023
1 min.
Ratna zastava takozvane Armije RBiH istaknuta na vozilu u Istočnom Sarajevu (FOTO)

Na adresu našeg portala stigla je fotografija jednog od naših čitalaca da je ratna zastava takozvane Armije RBiH istaknuta na automobilu u Istočnom Sarajevu.

Putničko vozilo nalazilo se u Spasovdanskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu.

Podsjećamo, slična situacija dogodila se juče i u centru Doboja, kada je ista zastava istaknuta na putničkom vozilu “lada” parkiranom na raskrsnici ulica Svetog Save i Kneza Lazara.

Nakon što je zaprimila prijavu, policija u Doboju je lice inicijala S.M, kome vozilo pripada, zbog ovog čina sankcionisala po članu sedam Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Isticanje ratne zastave Federacije BiH je zabranjeno odlukom Ustavno suda BiH od 2007. godine, rečeno je juče Srni iz Policijske uprave Doboj.

Povezani članci

Ujedinjena Srpska ozvaničila početak kampanje u Istočnom Novom Sarajevu

Ujedinjena Srpska ozvaničila je danas početak kampanje u Istočnom Novom Sarajevu, a lider ove partije Nenad Stevandić poručio je da na predstojećim izborima očekuje dobre rezultate. Stevandić je izrazio uvjerenje da će Istočno Sarajevo sa svim svojim opštinama nakon izbora ući u mirnu političku fazu. On je rekao Srni da i kampanja i izbori treba […]

Škipina inicirao sastanak o temi “Pale-prijestonica Srpske”

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina pozvao je poslanike iz parlamentarnih stranaka SNSD-a, SDS-a, DNS-a i DEMOS-a sa područja Sarajevsko-romanijske regije na sutrašnji sastanak o temi “Pale-prijestonica Srpske”. Škipina je naglasio da će tema sastanka biti inicijativa da Pale dobiju status prijestonice Republike Srpske, što je već podržao i predsjednik Republike Srpske Milorad […]