Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Savjet ministara o strategiji suprostavljanja trgovini ljudima

24 Septembar 2024
2 min.
Savjet ministara o strategiji suprostavljanja trgovini ljudima

Sjednica Savjeta ministara zakazana je za danas, a na dnevnom redu je Prijedlog strategije suprotstavljanja trgovini ljudima u BiH 2024-2027. i Prijedlog srednjoročnog programa rada Savjeta ministara 2025-2027. godine.

Na dnevnom redu su i nacrti amandmana na Ugovor o finansiranju Koridora “Pet ce” između BiH i Evropske investicione banke za “Mostar jug” i “Zenica sjever”.

Teme sjednice su i Nacrt osnova za pokretanje postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja ugovora između Savjeta ministara i Vlade Hrvatske o načinu finansiranja i vođenju upravnih postupaka za procjenu uticaja na životnu sredinu, izdavanju lokacijskih uslova, saglasnosti i građevinske dozvole, te izvođenju radova u BiH za projekat poboljšanja plovnosti rijeke Save.

Trebalo bi da bude razmatrana i inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o zajmu – instrument za reforme i rast za zapadni Balkan između EU, koju zastupa Evropska komisija kao zajmodavac, BiH kao zajmoprimca, te Centralne banke BiH, kao agenta zajmoprimca.

Pred ministrima će se naći i prijedlog odluke o imenovanju radne grupe za izradu nacrta zakona o zaštiti i otpornosti kritičnih subjekata u institucijama BiH, čiji je predlagač Ministarstvo bezbjednosti, objavljeno je na stranici Savjeta ministara.

Na dnevnom redu su i prijedlozi odluke o imenovanju koordinacionog tijela za uspostavljanje zajedničkog tržišta na zapadnom Balkanu, o odobrenju predizvoznih pregleda badema koje SAD proizvode prije izvoza u pogledu prisutnosti aflatoksina i o izmjenama i dopunama Pravilnika o pružanju obavještenja potrošačima o hrani.

Sjednica će biti održana u Zgradi prijateljstva Grčke i BiH u 12.00 časova.

SRNA

Povezani članci

Sutra nastavak sudskog procesa protiv Dodika i Lukića

Pred Sudom BiH sutra će biti nastavljeno suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora “Službenog glasnika Srpske” Milošu Lukiću, rekao je danas Srni branilac predsjednika Srpske Goran Bubić. Bubić je rekao da će na ovom ročištu biti saslušan svjedok Dalibor Panić, generalni sekretar Vlade Republike Srpske i član Upravnog odbora “Službenog glasnika”, […]

Lažna dojava o postavljenoj bombi na aerodromu u Sarajevu

Kontradiverzionim pregledom Aerodroma Sarajevo utvrđeno je da je lažna dojava o postavljanju eksplozivnih naprava i nastavljeni su letovi sa ovog aerodroma. Iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo saopštili su da su nakon primljene anonimne dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama na prostoru aerodroma nadležne službe odmah preduzele sve potrebne mjere u skladu s važećim bezbjednosnim protokolima. Obavljen […]