Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Škipina donirao medicinske uniforme zaposlenima u Domu zdravlja i Domu za stara lica “Natura”

03 Oktobar 2024
3 min.
Škipina donirao medicinske uniforme zaposlenima u Domu zdravlja i Domu za stara lica “Natura”

Kandidat za načelnika opštine Pale Damjan Škipina donirao je danas uniforme za zdravstvene radnike i nemedicinsko osoblje Doma zdravlja “Stana Tomić”.

Škipina je izrazio nadu da će se ovakve i slične aktivnosti nastaviti i u narednom periodu s ciljem poboljšanja rada svih ustanova, uključujući i Dom zdravlja.

“Zahvalnost firmi `Mraz`, koja je pomogla da se ovaj projekat realizuje, odnosno da radnici Doma zdravlja dobiju donaciju”, rekao je Škipina novinarima.

On je naglasio značaj radnika Doma zdravlja, navodeći da oni moraju imati poseban status na Palama.

“Znamo koliko se trude i rade i koliko moraju biti u određenim trenucima sabrani, koliko se žrtvuju za svakog od nas. Zbog toga prema njima moramo biti posebno darežljivi”, naveo je Škipina.

Direktor Doma zdravlja “Stana Tomić” na Palama Ivan Šarac istakao je značaj donirane opreme, navodeći da medicinski radnici nekada u toku dana zbog prirode posla moraju mijenjati uniforme.

“Ovo nama mnogo znači i u budućnosti ćemo imati udobniji rad. Zahvaljujem se narodnom poslaniku i kandidatu za načelnika opštine Pale Damjanu Škipini, bez kojeg ovaj projekat ne bi bio realizovan”, istakao je Šarac.

UNIFORME DONIRAO I OSOBLJU DOMA ZA STARA LICA “NATURA”

Škipina je posjetio i Dom za stara lica “Natura” na Palama, čijem osoblju je donirao radne uniforme.

Novinarima je rekao da je ova sedmica posvećena starijim licima, te da je, osim današnje donacije, SNSD starijim sugrađanima poklonio i šahovsku tablu i figure na paljanskoj promenadi.

On je naveo da je sa direktorom Doma Bojanom Matkovićem razgovarao i o drugim vidovima saradnje ove ustanove sa lokalnom zajednicom i generalno sa svim paljanskim privrednicima.

Škipina je poručio da će opština podržati rad “Nature” jer je bitno da Pale imaju takvu ustanovu koja će najstarijim sugrađanima, koji nemaju uslova da budu zbrinuti, obezbijediti prostor u kojem će da borave.

On je čestitao porodici Matković na dosadašnjem uspješnom radu, te naveo da je u ovom domu zaposlen veliki broj ljudi i da planiraju proširenje.

Matković je zahvalio Škipini za donaciju, navodeći da je riječ o opremi bez koje oni ne mogu da rade.

“Razgovarali smo o problemima sa kojima se susrećemo u radu. Planiramo da gradimo još jedan objekat i proširimo smještajne kapacitete, pa tako i da zaposlimo novo osoblje i specijalizovane radnike za rad sa našim korisnicima”, rekao je Matković.

Matković je zahvalio učenicima Osnovne škole “Pale” i djeci iz vrtića “Bubamara” za posjetu tokom koje su štićenicima ovog doma uručili poklone i čestitke povodom Dana starih lica.

Dom za stare “Natura” trenutno ima oko 70 korisnika i zapošljava 35 radnika.

SRNA

Povezani članci

Žene preduzetnici zaslužuju mjesto u privredi Srpske

Žene preduzetnici pokazale su se kao izuzetno požrtvovane, studiozne, da ozbiljno pristupaju poslu, te da zaslužuju da dobiju mjesto u privredi Srpske i BiH, izjavio je danas na Jahorini predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić. Otvarajući sedmu konferenciju preduzetništva žena u Republici Srpskoj “Kroz promjene do uspjeha”, Ćorić je izrazio zadovoljstvo radom ovih žena, […]

U Istočnoj Ilidži potpisan sporazum o saradnji SNSD-a, DNS-a, SRS-a, DEMOS-a i US

Opštinski odbori SNSD-a, DNS-a, SRS-a, DEMOS-a i Ujedinjene Srpske /US/ potpisali su danas u Istočnoj Ilidži sporazum kojim je definisana saradnja u postizbornom periodu i izražena podrška kandidaturi Miroslava Vujičića /SNSD/ za načenika ove opštine. Sporazum su potpisali predsjednici opštinskih odbora SNSD-a Miroslav Vujičić, DNS-a Željko Lubura, SRS-a Vanja Ruduljić, DEMOS-a Obrad Kovač i Ujedinjene […]