Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Stevandić: Cilj žrijebanja u CIK-u je međusrpska podjela

01 Juli 2024
2 min.
Stevandić: Cilj žrijebanja u CIK-u je međusrpska podjela

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da je podjela u Srpskoj cilj rezultata današnjeg žrijebanja u Centralnoj izbornoj komisiji BiH, te naglasio da je to sa aspekta republičke vlasti neće biti dopušteno.


“Cilj žrijebanja je da imate jednu vlast na nivou BiH, a drugu na nivou Srpske. To je najbolji način za međusrpske sukobe”, rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da su predstavnici Republike Srpske znali od ranije kakav će biti rezultat, te da je takvih podjela i dualizama već bilo, od čega je Srpska nazadovala.

“Napravili smo tada najmanje auto-puteva, bolnica i drugih infrastrukturnih projekata. A, kada nismo imali taj dualizam, napravljeno je najviše. Sve to je način da se ukoči Srpska. Jasno nam je ko to kreira”, rekao je Stevandić.

On je poručio da Srpska neće dopustiti ove namjere različitih faktora u BiH i sa strane.

Centralna izborna komisija BiH danas je, mimo svih zakonskih procedura, dvije godine nakon legalno i legitimno sprovedenih izbora, izvukla iz bubnja kandidatsku listu PDP-a na žrijebanju za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda iz Republike Srpske u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Imajući u vidu da delegate iz Republike Srpske bira Narodna skupština Republike Srpske, ovim načinom izbora delegata ne poštuje se volja građana.

SRNA

Povezani članci

Dizel i benzin poskupljuju, evo za koliko

Cijene goriva na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj u narednih nekoliko dana doživjeće nove korekcije, odnosno gorivo će poskupjeti za osam do deset feninga po jednom litru. Kaže ovo za “Glas Srpske” predsjednik Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske Đorđe Savić pojašnjavajući da su pojedini vlasnici benzinskih pumpi već počeli […]

U Srpskoj rođeno 17 djevojčica i devet dječaka

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 26 beba, 17 djevojčica i devet dječaka. Najviše beba rođeno je u Banjaluci – 11, potom u Doboju četiri, u Prijedoru i Trebinju po tri, u Gradišci i Foči po dvije, te u Bijeljini jedna. U Banjaluci je rođeno osam djevojčica i tri dječaka, u Doboju […]