Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Sveštenik sa Pala saslušan u policiji

24 Juli 2024
2 min.
Sveštenik sa Pala saslušan u policiji

Sveštenik koji se dovodi u vezu sa prodajom lažnih diploma juče je saslušan u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo. Saslušanje je trajalo više od dva sata. Iz PU potvrđuju da su po prijavi dva lica saslušali B.K., saznaje portal 369.

“Obavještavamo Vas da je Policijska uprava Istočno Sarajevo od lica inicijala C.N i K.V. zaprimila usmenu krivičnu prijavu protiv lica B.K. zbog krivičnog djela „Falsifikovanje isprave“ iz člana 347 KZ RS. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je naložio policijskim službenicima da preduzmu sve neophodne mjere i radnje u skladu sa ZKP RS” – stoji u saopštenju PU Istočno Sarajevo.

Nezvanično saznajemo da se radi o svešteniku iz Podgraba Bojanu Kulaševiću. Sveštenik je u svojoj parohiji poznat i kao politički lider, što mu, kako kažu vjernici, mnogi zamjeraju.

“Popu smo vjerovali zbog profesije za koju se opredijelio, ali on je više političar i biznismen nego svešteno lice. On je jedini pop koji ne živi na svojoj parohiji i među svojim parohijanima, pa čak ne dolazi ni na službu, već druge šalje. Bavi se ozbiljnim političkim procesima i poslovima, ima solarnu elektranu u Ponoru, apratman koji izdaje u Palama, e to je pop koji je i nas prevario. Poziva se na DEMOS, što se može vidjeti i na njegovom Fejsbuk profilu” – kaže V.K. (puno ime i prezime poznato redakciji).

Sveštenik, kako saznajemo, nije vratio novac koji je uzeo od šumara, već je nakon što su oni krivično odgovarali, sebe častio stanom i 2022. godine iskeširao 89.098 KM za 55,61 metara kvadratnih, u Palama. Što se tiče sve glasnijeg, u narodu, biznisa oko solarnih panela i to je tačno. Hvalio se da je jedan od dvojice suvlasnika solarne elektrane u Ponoru jačine 149 KW snage. Saznajemo i da je vrijednost investicije blizu 230.000 KM, da se nalazi na slobodnom izvoznom tržištu električne energije i da je prosječna mjesečna dobit nekoliko hiljada maraka.

Podsjećamo da su dva šumara kupila lažne diplome Šumarskog fakulteta Univerziteta iz Sarajeva od sveštenika za po 6.000 KM i da su zbog toga ostali bez posla i krivično odgovarala.

U Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo čekaju izvještaj policije koji će sve navode istražiti i dostaviti, kako bi se odlučivalo o daljem postupanju Tužilaštva od kog javnost očekuje otvaranje pandorine kutije.

Povezani članci

Najavljeni promotivni periodi sa popustom od 50 odsto na ski karte

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić najavio je otvaranje nove zimske sezone na ovoj planini za 12. decembar, uz nove sadržaje i infrastrukturu, sa nizom pogodnosti na ski-karte. Ljevnaić je rekao da se nastavlja sa značajnim ulaganjima u unapređenje sadržaja i infrastrukture na Jahorini, čime se ova planina pozicionira kao vodeća destinacija za zimski turizam […]

Nikad veća podrška predsjedniku Srpske i v.d. direktora Službenog glasnika pred početak suđenja (FOTO)

Pred Sudom BiH počelo je okupljanje građana i nosioca javnih funkcija u Srpskoj i na nivou BiH pred današnje ročište predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću. Branilac predsjednika Srpske Goran Bubić ranije je rekao, da slijedi izvođenje dokaza odbrane drugooptuženog Lukića i replika dokaza Tužilaštva, zavisno od […]