Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Istočnom Sarajevu saslušano više lica zbog sumnje u izborne malverzacije

02 Oktobar 2024
2 min.
U Istočnom Sarajevu saslušano više lica zbog sumnje u izborne malverzacije

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo saslušali su, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u tom gradu, jedan broj lica i izvršili provjere iz navoda prijave o kupovini glasova, nakon čega će biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu, saopšteno je iz ove policijske uprave.

Odgovarajući na objave pojedinih medija u vezi sa postupanjem pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo, u saopštenju se navodi da je Uprava postupila u skladu sa zakonskim propisima.

“Obavještavamo javnost da je stanje bezbjednosti na području u operativnoj nadležnosti ove policijske uprave zadovoljavajuće i da ćemo preduzeti sve planske i neophodne mjere i radnje da takvo stanje održimo i podignemo na veći nivo i u predizbornom, i u postizbornom periodu, što je naša zakonska obaveza”, ističu iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

U saopštenju podsjećaju da je policija dužna da postupa po svakoj prijavi o postojanju krivičnog djela, narušavanja javnog reda i mira ili drugih bezbjednosno interesantnih događaja i da će to nastaviti kako bi odgovorila svojoj ustavnoj i zakonskoj obavezi.

Građani su pozvani da svako eventualno saznanje koje bi se odnosilo na neregularnost u izbornom procesu prijave policiji ili nadležnom tužilaštvu.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo obavještavaju javnost i građane da će na dan izbora biti angažovani dežurni timovi tužilaca i policijskih službenika kako bi mogli pravovremeno i efikasno postupiti i reagovati po bilo kojoj prijavi koja se tiče narušavanja bezbjednosti ili izvršenja krivičnog djela.

SRNA

Povezani članci

Vlada dala saglasnost za izgradnju gondole Pale – Jahorina

Generalni direktor “Sarajevo-gasa” i predsjednik NO OC “Jahorina” juče je gostovao na gradskoj televiziji gdje je govorio o podršci Vlade Republike Srpske za razvoj Pala. Elek je pokazao dokument koji je odbrila Vlade Republike Srpske za izgradnju godnole Pale – Jahorina i otkrio da je to idejni projekat prvog predsjednika Republike Srpske. Govorio je i […]

Škipina poklonio šahovsku tablu i najavio besplatne preglede za penzionere i subvencije za banjsko liječenje

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Pale Damjan Škipina poklonio je svojim najstarijim sugrađanima šahovsku tablu, koja je iscrtana na paljanskom šetalištu, i šahovske figure, izrazivši na taj način mali znak pažnje i poštovanja prema najstarijoj populaciji. “To je moj skromni doprinos našim penzionerima sa željom da budu zdravi i svoje penzionerske dane provode na našem […]