Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Vladimir Orlić: Srbija je za izričito poštovanje svih odredbi Dejtonskog sporazuma

05 Oktobar 2023
1 min.
Vladimir Orlić: Srbija je za izričito poštovanje svih odredbi Dejtonskog sporazuma

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas da je Srbija, kao garant Dejtonskog sporazuma, za iziričito poštovanje svih njegovih odredbi i istakao da nema ničeg spornog u posebnim vezama između Srbije i Republike Srpske.

“Kada govorimo o integritetu i suverenitetu BiH, Srbija uvek kaže da ih poštuje bez zadrške. To je za nas pravilo od kojeg ne odstupamo i od svih očekujemo da se tako odnose i prema nama”, rekao je Orlić za RTRS.

On je naveo da su posebne veze Srbije i Srpske utvrđene relevantnim sporazumima i da su rezultat tih odnosa brojni infrastrukturni projekti koji su zajednički realizovani ili se realizuju u svakom delu Srpske, ali i u nekim delovima Federacije BiH.

Tanjug

Povezani članci

Vučić potpisao saglasnost za služenje obaveznog vojnog roka u trajanju od 75 dana

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je kao vrhovni komandant i predsjednik Republike potpisao saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju od 75 dana i dodao da vjeruje da će vlada da usvoji tu odluku jer je Srbiji potrebna jaka vojska koja bi mogla da odvrati one koji joj prijete. – Želim […]

Dječak ubica iz “Ribnikara” svjedočiće protiv roditelja

Dječak ubica K.K., koji je u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbjeđenja, 8. oktobra trebalo bi da svjedoči u sudskom postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja. “Suđenje je zakazano u zgradi Specijalnog suda. Nije poznato da li će biti doveden ili će biti kao u istrazi saslušan putem video-veze […]