Ravna planina banerRavna planina baner

Ostale vijesti

Vulin: Srbi i Rusi se izborili za slobodu, mir su donijeli i drugim narodima

12 Avgust 2024
1 min.
Vulin: Srbi i Rusi se izborili za slobodu, mir su donijeli i drugim narodima

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji se nalazi u zvaničnoj posjeti Ruskoj Federaciji, prisustvovao je u Patriot parku u blizini Moskve, svečanosti otkrivanja spomenika jugoslovenskim partizanima.

Vulin je rekao da su se Srbi i Rusi sami izborili za slobodu u Drugom svetskom ratu i da su slobodu donijeli i drugim narodima ali da im ti narodi nikada nisu oprostili što su ih oslobodili od nacizma.

– Srbi i Rusi nikada nisu izabrali pogrešnu stranu istorije i ako sumnjate gdje je sloboda samo vidite gdje su Srbi i Rusi. Naši preci su nas uveli na pobjedničku stranu istorije i zato mi ne mijenjamo istoriju i ne damo da to rade oni koji se svoje istorije stide. Ne stide se oni zločina svojih predaka oni se stide njihovog poraza. I zato vas pozdravljam pozdravom jugoslovenskih partizana, pozdravom koji je i danas istinit kao i tada “smrt fašizmu, sloboda narodu” – poručio je Vulin.

RTRS

Povezani članci

Đurević: Prioritet proširenje kapaciteta vrtića

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je prioritet proširivanje kapaciteti vrtića kako ne bi bilo djece na čekanju. Đurević, koji je danas organizovao prijem za djecu iz obdaništa “Neven”, povodom Nedjelje djeteta, rekao je da svako dijete zaslužuje boravak u vrtiću. “Sve što radimo, radimo zbog djece. Uslovi u vrtiću su na zavidnom […]

Predsjednik Republike: Za dobre odnose Mađarske i Srpske zaslužan i vladika Lukijan (FOTO/VIDEO)

Danas su nesumnjivo dobri odnosi koje imamo sa Mađarskom i njenom zvaničnom politikom, a to je rezultat i rada njegovog visokopreosveštenstva mitropolita budimskog Lukijana, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je u Budimpešti prisustvovao jubileju – 40 godina njegove arhijerejske službe. – Pozvan sam u ime Republike Srpske i našeg naroda i zahvalio […]