Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Za direktora SIPE do sada se prijavilo sedam kandidata

25 Jun 2024
1 min.
Za direktora SIPE do sada se prijavilo sedam kandidata

Na konkurs za direktora Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH do sada se prijavilo sedam kandidata, izjavio je Srni predsjednik Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH Enes Obralija.


“To su prijave koje su pristigle na adresu Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH”, rekao je Obralija.

On je naveo da ne zna da li će još neka prijava doći putem pošte koja je predata u subotu, 22. juna, kada je zatvoren konkurs za direktora Sipe.

Prema njegovim riječima, otvaranje koverata sa prijavama uslijediće u julu, kada će se biti održana naredna sjednica Nezavisnog odbora.

Aktuelni direktor Sipe je Darko Ćulum, čiji mandat ističe 14. jula.

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH je, između ostalog, nadležan za sprovođenje procedure izbora kandidata i predlaganje smjene policijskih rukovodilaca i zamjenika rukovodilaca policijskih tijela BiH – Granične policije, Sipe i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

SRNA

Povezani članci

Vujičić: Bošnjaci navikli na kolonijalno podaništvo i politiku

Bošnjaci žele da stranci upravljaju BiH, navikli su na takvu vrstu kolonijalnog podaništva i politike, što nije svojstveno Republici Srpskoj niti će ikada biti, izjavio je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić. Komentarišući blokadu Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Vujičić je istakao da se više puta pokazalo da bošnjački […]

Dodik bio u pravu; Dolazi novi ambasador SAD

Imenovan je novi američki ambasador u BiH – to je diplomata koji je veliki broj godina službovao u regionu zapadnog Balkana, između ostalog i u Crnoj Gori u kojoj je obavljao odgovornu funckciju u ambasadi u Podgorici, piše zurnal.me. Ambasador Daglas DŽouns se trenutno nalazi u svojoj zemlji na pripremama za preuzimanje nove funkcije, što […]