Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Za sokolačke bacače koplja dvije medalje

12 Juli 2024
1 min.
Za sokolačke bacače koplja dvije medalje

Članovi sportske ekipe opštine Sokolac osvojili su dvije medalje na 59. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama /MOSI/ u Užicu, rekla je Srni Vera Mijatović jedan od vođa sokolačke ekipe.

Zlatnu medalju u bacanju koplja osvojio je Aleksandar Lučić, a srebrnu Ratko Đurović.

Od ovih atletičara su se, kako kaže, i očekivale medalje, jer su kao članovi sokolačkog Atletskog kluba “Glasinac” i do sada osvojili niz medalja na prvenstvima Republike Srpske, BiH, na atletskim mitinzima i međunarodnim takmičenjima.

Ona je naglasila da se, nakon sinoćnih, takmičenja za atletičare na MOSI u Užicu, nastavljaju danas od 18.00 časova.

Mijatovićeva, koja je i član Skupštine MOSI, rekla je da je na današnjoj sjednici Skupštine odlučeno da će domaćin jubilarnih, 60. MOSI biti Višegrad, a 62. MOSI 2027. godine biće održane u Bijelom Polju.

Opštinu Sokolac na 59. MOSI u Užicu predstavlja grupa od 45 takmičara i vođa ekipa, a takmiče se šest sportskih disciplina – u atletici u muškoj i ženskoj konkurenciji, te u streljaštvu, karateu, odbojci i odbojci na pijesku i planinarstvu u ženskoj konkurenciji.

SRNA

Povezani članci

Održan humanitarni turnir “Trojka iz bloka”, oboren rekord po broju učesnika

 Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” večeras je osmi put u Istočnom Novom Sarajevu organizovala humanitarni turnir “Trojka iz bloka”, a sva prikupljena sredstva biće uručena porodici Đurašinović iz Novog Grada. Koordinator sportsko-humanitarnog turnira “Trojka iz bloka” Marko Maunaga izjavio je Srni da će prikupljena sredstva biti dodijeljena Rajku Đurašinoviću, samohranom ocu troje djece, za izgradnju […]

Nikola Јović igraće u Majamiju i u sezoni 2025/26

Reprezentativac Srbije u košarci Nikola Јović igraće u Majamiju i u sezoni 2025/26, saopštio je danas menadžer Miško Ražnatović. Majami je aktivirao klauzulu u ugovoru po kojoj će Јović u klubu iz NBA lige provesti ukupno četiri sezone. Јović (21) igra na poziciji krilnog centra, u Majami je došao 2022. godine iz Mege. Srpski košarkaš […]