Ravna planina banerRavna planina baner

Zanimljivosti

Zašto je kasica u obliku praseta?

24 Avgust 2024
1 min.
Zašto je kasica u obliku praseta?

Ne postoji dijete koje u toku djetinjstva nije imalo svoju kasicu prasicu, a sav novac koji se tada sakupljao, išao je baš u nju.

I danas je to tradicija, te u mnogim prodavnicama možemo naći kasicu prasicu. Ipak, vjerovatno je da ste se zapitali zbog čega je baš ovog oblika, boje i kakve veze ima prase sa čuvanjem novca.

Roze kasica prasica je vremenski simbol djetinjstva i finansijske pismenosti. Bez obzira na brojne varijacije koje su danas dostupne, klasična roze kasica prasica ostaje jedan od najomiljenijih i najpopularnijih izbora za podučavanje djece o vrijednosti štednje od najranijeg uzrasta.

Ona ima posebno mjesto u srcima mnogih, simbolizujući ne samo čin štednje novca, već i služeći kao rana lekcija o finansijskoj odgovornosti. Njen ikonični dizajn i vesela boja čine je privlačnim izborom za djecu, a njena popularnost je izdržala test vremena.

Upoznavanje djece sa konceptom štednje novca kroz upotrebu roze kasice ne samo da prenosi dragocijeno finansijsko znanje, već i usađuje osjećaj discipline i postavljanja ciljeva od najranijeg uzrasta. Čin deponovanja novčića ili novčanica na ovaj način omogućava djeci da vizuelno prate svoju štednju, podstičući osjećaj postignuća dok gledaju kako im štednja raste.

Povezani članci

Mlada tražila razvod pet minuta poslije vjenčanja: Mladoženja je uradio nešto preko čega nije željela da pređe

Jedan tek vjenčani par se razveo samo pet minuta nakon što su proglašeni mužem i ženom. Razlog je bio to što je mladoženja ismevao mladu. Poslije zaključenja braka, prilikom izlaska iz sale, mlada se saplela i pala. Tada joj je mladoženja rekao da je glupa, jer joj se to desilo. Matičar odobrio poništenje braka Novopečena supruga se naljutila na tu […]

Šest planeta zasijaće na nebu 28. avgusta

 Šest planeta – Mars, Merkur, Jupiter, Saturn, Uran i Neptun zasijaće na nebu nešto prije izlaska sunca 28. avgusta u takozvanoj paradi planeta koja nastaje kada se tri ili više planeta u vedroj noći mogu vidjeti na nebu. Riječ je o planetarnom poravnanju koje je već počelo. Prema broju vidljivih planeta postoji mini planetarno poravnanje […]