Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Zbog obilnih padavina moguć porast vodostaja

02 Juli 2024
1 min.
Zbog obilnih padavina moguć porast vodostaja

 Uprava civilne zaštite Republike Srpske upozorava da zbog obilnih padavina u kratkom periodu može doći do intenzivnog porasta vodostaja, a posebni problemi su mogući sa oborinskim vodama i oticanjem vode u urbanim zonama kao i pojavom bujičnih poplava na manjim vodotocima.


Tokom današnjeg dana predviđa se intenzivnija kiša, navedeno je na stranici Republičke uprave civilne zaštite.

Očekuje se od 30 do 50 milimetara kiše u većini predjela. U široj regiji od Doboja ka Banjaluci, na sjeverozapadu i u gornjem toku Drine ponegdje se očekuje i više od 70 milimetara kiše.

Republička uprava civilne zaštite, u kontaktu sa lokalnim službama zaštite i spasavanja, profesionalno će ispratiti ovu meteorološku prognozu koja može biti opasna po ljude i materijalna dobra.

Građani se mole da obrate pažnju na najavu nevremena i da, u skladu s tim, organizuju svoje aktivnosti.

SRNA

Povezani članci

Savjet ministara o Nacrtu budžeta institucija BiH

Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2024. godinu na dnevnom je redu današnje sjednice Savjeta ministara koja će biti održana u Mostaru. Predlagač Nacrta zakona o budžetu je Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara. Na predloženom dnevnom redu je i novi tekst Nacrta zakona o izmjeni Zakona o Visokom […]

Danas prijatno toplo, moguća prolazna kiša

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ tokom dana biće prijatno toplo i sunčano uz dnevni razvoj oblaka koji može usloviti prolaznu slabu kišu ili pljusak. Slaba kiša očekuje se uglavnom u Krajini i na jugoistoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Dnevna temperatura vazduha iznosiće od 24 do 28 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima […]