Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Dino park na Ravnoj planini već ovog ljeta

22 Mart 2024
2 min.
Dino park na Ravnoj planini već ovog ljeta

Ravna planina, jedno od najlepših odredišta za odmor u regiji, priprema se da proširi svoju ponudu kako bi privukla još više posjetilaca svih uzrasta. U skladu s tim, uvodi novi sadržaj – Dino park, replike dinosaurusa u prirodnoj veličini. Ovaj park je projektovan da bude najsadržajniji zabavno – avanturistički park u regionu koji će obogatiti vrijeme provedeno u prirodi, posebno za najmlađe, koji će zajedno sa svojim roditeljima stvoriti nezaboravne uspomene.

Dino park će biti prava avanturistička destinacija, sa čudesnim replikama dinosaurusa i raznovrsnim aktivnostima koje će zadovoljiti sve ukuse. Njegova lokacija na Ravnoj planini, obasjana Suncem i okružena gusotm šumom, sa uređenim stazama za razledanje, pružiće svima doživljaj kao da su stigli pravo u drevni svijet dinosaura.

Ovo nevjerovatno iskustvo počinje već kod ulaska u park, gdje će posjetioci biti dočekani raznim replikama dinosaurusa. Svaka s detaljima vjerne svojim stvarnim uzorcima.

Veliki T-rex, strašni Spinosaurus, čupavi Stegosaurus i visoki Brachiosaurus samo su neki od dinosaura koji će oduševiti posjetioce svojim realističnim izgledom i impresivnim veličinama od 8-20 m. Svaka replika će biti opremljena s posebnim mehanizmima koji će omogućiti pokrete poput otvaranja i zatvaranja usta, pomjeranja vrata gore-dole, lijevo-desno kretanje glave, pomicanja očiju i repa, a sve to sinhronizirano s zvukovima koji dodatno oživljavaju atmosferu.

No, dino park nudi mnogo više od samo gledanja dinosaurusa. Tu je i avantura park za decu i odrasle koji će pružiti niz aktivnosti visokog adrenalina, uključujući zip line, via ferratu, penjanje, trkačke staze i još mnogo toga. Posjetioci će imati priliku testirati svoje granice, osloboditi svoju avanturističku stranu.

Ono što čini dino park posebno zanimljivim jeste njegov edukativni aspekt.

Djeca, će imati priliku naučiti više o dinosaurusima, njihovom životu, staništima i izumiranju kroz interaktivne eksponate, informativne ploče i edukativne programe koji će biti dostupni unutar parka. Ova edukacija će omogućiti da steknu dublje razumijevanje o drevnoj prošlosti planete Zemlje i njenim fascinantnim stanovnicima.

Dino park na Ravnoj planini ne samo da će pružiti zabavu i avanturu, već će također služiti kao mjesto gdje će se stvarati posebne uspomene. Roditelji će imati priliku provesti kvalitetno vreme sa svojom djecom, zajedno istraživati, učiti i stvarati nezaboravne trenutke koji će ostati urezani u njihovim sjećanjima.

Svojim jedinstvenim sadržajem, Dino park-Ravna planina obećava postati omiljeno odredište za sve ljubitelje avanture, prirode i dinosaura.

Povezani članci

Usvojen izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave Istočno Sarajevo

Skupština grada Istočno Sarajevo, usvojila je danas Izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave Istočno Sarajevo za prošlu 2023. godinu. Na 25. redovnoj sjednici, usvojeni su i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo i Matične biblioteke Istočno Sarajevo, a jednoglasno je usvojen i izvještaj o radu Gradske radio-televizije Istočno Sarajevo […]

Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere

 Opština Istočno Novo Sarajevo sufinansiraće 50 odsto troškova za penzionere koji u toku godine budu boravili na banjsko-klimatskom liječenju ili rehabilitaciji u banjama u Republici Srpskoj. “Ostalh 50 odsto troškova snosiće penzioneri”, rekao je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i dodao da je ovaj projekat usklađen u dogovoru sa Udruženjem penzionera Istočnog Novog […]